De Multisite WordPress plugin: wat kan ik er mee?

De Multisite WordPress plugin heeft sinds versie 3.0 van het populaire CMS-website pakket meer en meer aandacht gekregen. Maar wat is nu exact de Multisite WordPress plugin? En wat kan je er als websitebeheerder exact mee? In dit artikel geven we je alle ins en outs.

Wat is de Multisite WordPress plugin?

Multisite is feitelijk een installatie van WordPress waarmee je meerdere WordPress websites tegelijk kan beheren met als grootste voordeel dat je thema’s en plugins gelijk kunt houden tussen de verschillende websites. Op deze manier kun je tot zelfs honderden WordPress weblogs gecentraliseerd up-to-date houden.

WordPress Multisite plugin

Wat zijn de voordelen van de Multisite WordPress plugin?

Er zijn verschillende voordelen en mogelijkheden die de Multisite WordPress plugin biedt aan website beheerders. Zo is het eenvoudig mogelijk om meerdere personen binnen een bepaald subdomein eigen weblogs aan te laten maken. WordPress.com doet dit zelf bijvoorbeeld ook: iedereen kan met een eigen subdomein daar een eigen weblog opzetten. Hiernaast De Multisite WordPress pluginis het dus zo dat je veel thema’s en plugins maar één keer hoeft te updaten, waarna automatisch dezelfde thema’s en plugins up-to-date zullen zijn op al je multisite weblogs. Zo kun je eenvoudig gecentraliseerd en geautomatiseerd je WordPress-installaties beheren.

Tegenover de voordelen van Multisite staan ook verschillende nadelen. Niet alle plugins en thema’s zullen werken met deze vorm van websitebeheer. Hiernaast is het vanzelfsprekend zo dat wanneer jij iets fout doet  op je basisinstallatie, je dit zult merken op al je geïnstalleerde weblogs. Dat maakt het gebruik van Multisite vrij foutgevoelig.

Is de Multisite WordPress plugin iets voor mij?

Multisite kan een ongelooflijk handige tool zijn om meerdere WordPress installaties effectief te beheren. Of Multisite ook voor jou een goede keuze is hangt af van de complexiteit van je installaties: gebruik je populaire plugins en thema’s, dan is Multisite een goede keuze. Ook als je veel weblogs beheert (meer dan tientallen bijvoorbeeld), dan kan Multisite uitkomst bieden. Vooral als ze intern veel op elkaar lijken. Kortom: ben je een intensieve gebruiker die veel populaire plugins en thema’s gebruikt, dan is Multisite het absoluut waard om te verkennen.

Geef een reactie