Hoe publiceer je een WordPress pagina?

Nieuwe pagina menuMet de Nieuwe pagina module is het mogelijk om nieuwe pagina’s voor de blog of website aan te maken. Aangezien je dit op exact dezelfde wijze doet als het publiceren van een nieuw bericht, raden wij je aan om ook dit bericht te lezen.

Met behulp van WordPress is het zeer eenvoudig om snel nieuwe pagina’s te plaatsen op je blog of website en in dit gedeelte van de WordPress kennisbank gaan wij uitgebreid in op alle mogelijkheden. Om een nieuwe pagina op te maken ga je in het navigatiemenu (linkerkant) naar de module ‘Pagina’s’ en hier selecteer je ‘Nieuwe Pagina’. Nu kom je in onderstaande scherm terecht waar je een nieuwe pagina aan je blog of website kunt toevoegen.

 

Een bericht opmaken in WordPress

WordPress pagina opmaken

Nadat je de titel van de pagina hebt ingevuld schrijf je de inhoud van de pagina in het invulveld onder de titel. De WYSIWYG balk staat voor What You See Is What You Get en is de editor waar je de opmaak van pagina’s mee aanpast. Ook kun je in deze editor foto’s en bestanden toevoegen. Je ziet in de balk boven het veld een aantal opties staan die ook gebruikt worden door MS Word. Voor de opmaak van de tekst heb je aan deze opties meestal voldoende.

Voer hier de titel in

Je start met het maken van een nieuwe pagina door in de eerste balk de titel van het pagina in te vullen. De titel komt bovenaan het bericht te staan.

Permalink van de pagina

De permalink is de URL van de pagina. Deze kan aangepast worden door op de knop ‘Bewerken’ te klikken. Zorg ervoor dat de belangrijkste zoekwoorden in de permalink staan zodat de pagina zo goed mogelijk door de zoekmachines gevonden kan worden. De permalink wordt pas zichtbaar nadat je de pagina een keer hebt opgeslagen als concept.

Inhoud schrijven met de WYSIWYG / HTML editor

Nadat je de titel van het bericht hebt ingevuld gaan we de inhoud van de pagina schrijven in het invulveld onder de titel. De WYSIWYG balk staat voor What You See Is What You Get en is de editor waar je de opmaak van pagina’s mee aanpast. Ook kun je in deze editor foto’s en bestanden toevoegen. Je ziet in de balk boven het veld een aantal opties staan die ook gebruikt worden door MS Word. Voor de opmaak van de tekst heb je aan deze opties meestal voldoende. Een groot voordeel aan deze editor is dat de te bewerken tekst en afbeeldingen er vrijwel hetzelfde uitzien als op de live website. Hierdoor zie je al van te voren hoe de inhoud van een pagina eruit komt te zien.

Op deze WordPress kennisbank pagina gaan wij dieper in op alle opties uit de WYSIWYG editor en hoe je dus de inhoud van een bericht kunt aanpassen.

Pagina attributen of pagina stijl

Met de Pagina-attributen geef je de samenstelling van je pagina aan. De module staat rechts onder de Publiceren module naast het invulveld voor de pagina. In de module staan drie opties; Hoofd, Sjabloon en Volgorde.

Hoofd

Je kunt de pagina’s in hiërarchieën onderbrengen (nesten). Je kunt bijvoorbeeld een “Over mij” pagina hebben met daarachter de pagina’s “Levensverhaal” en “Mijn hond”. Er zijn geen limieten aan het aantal niveaus waarin pagina’s genest kunnen zijn.

Template

Met templates kun je de lay-out van een pagina aanpassen. Niet alle thema’s ondersteunen dit en meestal zijn het de betaalde thema’s waarop deze opties zitten.

Volgorde

Pagina’s staan meestal op alfabetische volgorde, maar je kunt hier je eigen volgorde kiezen door een nummer in te voeren (1 voor de eerste, 2 voor de tweede enz.).

Meer weten over WordPress berichten en pagina’s?

Wil je meer weten over het maken en wijzigen van WordPress berichten en pagina’s? Lees dan ook onze andere artikelen:

Hoe plaats je een WordPress bericht? | Hoe publiceer je een WordPress pagina? | Hoe pas je de inhoud van een WordPress bericht of pagina aan? | Wat zijn bericht categorieën? | Hoe voeg je links toe? | Hoe wijzig je de volgorde van pagina’s?

Wil jij zelf een prachtige WordPress website bouwen?

Dat kan met de hulp van de WordPress handleidingen. In deze handleidingen krijg je stap voor stap uitleg over alle mogelijkheden van WordPress en bouw je binnen aanzienlijke tijd zelf een super mooie website die precies past bij jouw wensen.

7 reacties op “Hoe publiceer je een WordPress pagina?”

 1. Arjen schreef:

  Hoe krijg ik een via een extern programma gemaakte wordpress site online !!!! HELP
  Klantenservice Strato geopend van 10:00 to 14:00……… Mensen werken

 2. mirjam schreef:

  ik wilde als anders ook, een nieuwe pagina aanmaken. Ik handelde als altijd maar kreeg m niet gepubliceerd. Wel dus de tekst op dashboard rechts dat onleesbaarheid de reden is

 3. mirjam schreef:

  bij mij komt ie niet erbij, die nieuwe pagina. de melding komt wel:
  seo,Leesbaarheid: Heeft verbetering nodig

 4. Corry schreef:

  Een handig artikel voor de beginnende Blogger!

Geef een reactie