Hoe pas je de inhoud van een WordPress bericht of pagina aan?

Voordat wij dieper ingaan op de functies uit de WYSIWYG editor moet je er eerst voor zorgen dat deze balk uit twee rijen bestaat. Klik hiervoor in de balk op het icoontje onder nummer 1 in onderstaande afbeelding.

Tweede balk wysiwyg wordpress

Plakken als platte tekst

Plakken als platte tekstAls je teksten kopieert vanuit Word of een andere website is het belangrijk dat je de inhoud plakt als platte tekst om ongewenste code te verwijderen, de ongewenste code kan er namelijk voor zorgen dat de tekst er anders uit komt te zien dan normale tekst. Dat kan door het eerst in bijvoorbeeld Kladblok te plaatsen en het weer te kopiëren naar WordPress, maar het kan ook makkelijker met behulp van een ingebouwde functie van de WYSIWYG balk. Klik hiervoor in de balk op het icoon zoals rechts afgebeeld.

Vervolgens opent er een scherm (onderstaande afbeelding), hier plak je de gekopieerde tekst en druk vervolgens op de knop ‘invoegen’ om de tekst aan het bericht toe te voegen. Vanaf WordPress 3.9 wordt de ‘ongewenste code’ van Word direct verwijderd als je het plakt in je bericht, echter met bovenstaande optie weet je zeker dat alle ongewenste codes verwijderd zijn.

Plakken als platte tekst invulveld

Paragraaf drowpdown menuParagrafen en kopteksten toevoegen aan een pagina of bericht

Het Paragraaf dropdown menu (afbeelding rechts) geeft je de mogelijkheid om stukken tekst als paragraaf, adres of koptekst weer te geven. Je gaat de Kopteksten waarschijnlijk het meeste gebruiken.

Het is verstandig om gebruik te maken van meerdere kopteksten omdat zoekmachines deze indexeren.

Voorbeeld headers/koppen:

Koppen toevoegen aan wordpress berichten en pagina's

 

Meer weten over WordPress berichten en pagina’s?

Wil je meer weten over het maken en wijzigen van WordPress berichten en pagina’s? Lees dan ook onze andere artikelen:

Hoe plaats je een WordPress bericht? | Hoe publiceer je een WordPress pagina? | Hoe pas je de inhoud van een WordPress bericht of pagina aan? | Wat zijn bericht categorieën? | Hoe voeg je links toe? | Hoe wijzig je de volgorde van pagina’s?

Wil jij zelf een prachtige WordPress website bouwen?

Dat kan met de hulp van de WordPress handleidingen. In deze handleidingen krijg je stap voor stap uitleg over alle mogelijkheden van WordPress en bouw je binnen aanzienlijke tijd zelf een super mooie website die precies past bij jouw wensen.

14 reacties op “Hoe pas je de inhoud van een WordPress bericht of pagina aan?”

 1. WpUser schreef:

  Ook op Deze pagina zijn de afbeeldingen super handig. Misschien is het tijd dat ik de volledige handleiding aanschaf.

 2. Wim ter Haar schreef:

  Hoe kan het zijn dat in WP 4.3 jouw tip
  “Voordat wij dieper ingaan op de functies uit de WYSIWYG editor moet je er eerst voor zorgen dat deze balk uit twee rijen bestaat. Klik hiervoor in de balk op het icoontje onder nummer 1 in onderstaande afbeelding.
  Dit niet wordt weergegeven.
  Wat is hier de oorzaak van?

 3. Wim ter Haar schreef:

  Hoe kan ik na het tonen van een bericht opgemaakt met wordpress, de getoonde tekst van datum en geschreven door:, weghalen? Degene die het bericht maakt is namelijk niet de Auteur.

  mvg

  Wim

 4. Harry schreef:

  Bedankt voor de korte en duidelijke uitleg. Ik heb ook veel gehad aan de linkjes onderaan de pagina. Groetjes Harry

Geef een reactie