Hoe installeer je nieuwe WordPress widgets?

WordPress widgets installeren is heel erg makkelijk, maar niet altijd duidelijk. Een widget is namelijk ook een plugin. Dus je kunt via het WordPress menu (Plugins > Nieuwe plugin) widgets zoeken en installeren. Net zoals je bij plugins doet.

WordPress widgets installerenHoe kan ik een nieuwe WordPress widget installeren via FTP?

Stap 1: Download de widget (plugin) van je keuze en sla hem op je computer op.

Stap 2: Ga in je admin interface naar Plugins > Nieuwe plugin, en klik op upload.

Stap 3: Klik op ‘Kies bestand’ en selecteer het juiste bestand.

Stap 4: Klik op ‘Open’ en daarna op ‘Nu installeren.’

Zodra je een widget hebt gevonden welke je graag wilt gebruiken dien je deze eerst te installeren. Dit doe je door onder de naam van de widget op ‘Nu installeren’ te klikken. Klik vervolgens op OK . De widget zal nu worden geïnstalleerd op je website.

Nieuwe widgets gebruiken op je website

Ga vervolgens in het navigatiemenu (linkerkant) naar ‘Weergave’ en klik vervolgens op ‘Widgets’. Als je de widget correct hebt geïnstalleerd zal deze nu bij de andere widgets in de ‘Beschikbare widgets’ lijst staan. Sleep deze nu naar een van je widget locaties en druk op de knop ‘Opslaan’ om de plaatsing te bevestigen. Hier kun je uiteraard ook gelijk de instellingen wijzigen.

Alle informatie over WordPress widgets op een plek

In de WordPress kennisbank behandelen we alle onderdelen van WordPress widgets. Klik op een onderwerp om meer te weten te komen.

Alles over wordpress widgets vind je in de WordPress kennisbankMaak zelf je eigen prachtige WordPress website

Met behulp van de WordPress handleidingen maak je zelf snel een prachtige WordPress website. In de handleidingen word je stap voor stap door het WordPress systeem genomen en leer je binnen aanzienlijke tijd hoe je WordPress kunt gebruiken om jouw website er precies zo uit te laten zien zoals jij wilt.

Geef een reactie