Hoe voeg je media bestanden toe?

Hoe voeg je media bestanden toe?

Media kan heel eenvoudig worden geüpload via het WordPress menu MEDIA > NIEUW BESTAND of het BIBLIOTHEEK tabblad in je admin interface. Er zijn eveneens verschillende plekken in je interface die over zogeheten quick links beschikken; ook hier kun je media bestanden toevoegen aan je WordPress website.

Media bestanden op je WordPress website.

Het gebruik van Media maakt de website aantrekkelijker en geeft je de mogelijkheid om tekst af te wisselen met afbeeldingen, video’s en zelfs audio bestanden. Hiervoor dien je de media op te slaan op de serverruimte. Ga naar de media module door in het navigatiemenu op het onderdeel ‘Media’ te klikken (zie afbeelding). Nu zal je een soortgelijke pagina als onderstaande afbeelding op je scherm zien verschijnen.

Media toevoegen aan je WordPress bibliotheek

Het is mogelijk om Media op verschillende manieren toe te voegen. Je kunt media toevoegen terwijl je een bericht of pagina aan het maken ben of van te voren het bestand uploaden naar de server. Als je de bestanden van tevoren upload naar de server zijn ze in eerste instantie dus niet gekoppeld aan een pagina of bericht. Je voegt een nieuw media bestand toe door in het navigatiemenu naar het onderdeel ‘Media’ te gaan en vervolgens op ‘Nieuw bestand’ te klikken (zie afbeelding rechts).

Nu zal je onderstaand scherm zien verschijnen:

Voeg nieuwe media toe door de bestanden naar het scherm te slepen of druk op de knop ‘Bestanden selecteren’. Hierdoor zal een nieuw scherm geopend worden waarin je de bestanden kunt opzoeken op je computer. De toegevoegde bestanden komen vervolgens in de Bibliotheek te staan.

Hoe je media bestanden zoals afbeeldingen, muziek en video’s moet toevoegen in een WordPress bericht of pagina leggen wij hier uit.

Schakel de hulp in van een echte WordPress expert!

Razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

3 reacties

  1. Het toevoegen van media is bij mij geen probleem maar soms lukt het afspelen op de daadwerkelijke website daarna niet. Enig idee hoe dit komt?

  2. Ik converteerde iedere keer wav naar wma. Nu wil dit opeens niet meer. Veiligheidsmaatregel. Iemand een idee. Nog een vraag: ik krijg af en toe de melding http fout. Wat doe ik verkeerd.

Zelf een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.