Hoe voeg je media bestanden toe?

Media kan heel eenvoudig worden geüpload via het WordPress menu MEDIA > NIEUW BESTAND of het BIBLIOTHEEK tabblad in je admin interface. Er zijn eveneens verschillende plekken in je interface die over zogeheten quick links beschikken; ook hier kun je media bestanden toevoegen aan je WordPress website.

Media bestanden toevoegen aan je WordPress websiteMedia bestanden op je WordPress website.

Het gebruik van Media maakt de website aantrekkelijker en geeft je de mogelijkheid om tekst af te wisselen met afbeeldingen, video’s en zelfs audio bestanden. Hiervoor dien je de media op te slaan op de serverruimte. Ga naar de media module door in het navigatiemenu op het onderdeel ‘Media’ te klikken (zie afbeelding). Nu zal je een soortgelijke pagina als onderstaande afbeelding op je scherm zien verschijnen.

Media toevoegen aan je WordPress bibliotheek

Het is mogelijk om Media op verschillende manieren toe te voegen. Je kunt media toevoegen terwijl je een bericht of pagina aan het maken ben of van te voren het bestand uploaden naar de server. Als je de bestanden van tevoren upload naar de server zijn ze in eerste instantie dus niet gekoppeld aan een pagina of bericht. Je voegt een nieuw media bestand toe door in het navigatiemenu naar het onderdeel ‘Media’ te gaan en vervolgens op ‘Nieuw bestand’ te klikken (zie afbeelding rechts).Het is mogelijk om Media op verschillende manieren toe te voegen. Je kunt media toevoegen terwijl je een bericht of pagina aan het maken ben of van te voren het bestand uploaden naar de server. Als je de bestanden van tevoren upload naar de server zijn ze in eerste instantie dus niet gekoppeld aan een pagina of bericht. Je voegt een nieuw media bestand toe door in het navigatiemenu naar het onderdeel ‘Media’ te gaan en vervolgens op ‘Nieuw bestand’ te klikken (zie afbeelding rechts).

Nu zal je onderstaand scherm zien verschijnen:

Media toevoegen via de Bibliotheek in WordPress

Voeg nieuwe media toe door de bestanden naar het scherm te slepen of druk op de knop ‘Bestanden selecteren’. Hierdoor zal een nieuw scherm geopend worden waarin je de bestanden kunt opzoeken op je computer. De toegevoegde bestanden komen vervolgens in de Bibliotheek te staan.

Hoe je media bestanden zoals afbeeldingen, muziek en video’s moet toevoegen in een WordPress bericht of pagina leggen wij hier uit.

Meer weten over media en WordPress?

Wil je alles weten over het toevoegen en aanpassen van media bestanden in WordPress? Bekijk dan ook deze WordPress kennisbank pagina’s:

Hoe voeg je media bestanden toe in WordPress? | Hoe voeg je afbeeldingen toe aan een WordPress bericht? | Hoe laat je een afbeelding linken naar een website? | Hoe pas je een afbeelding in WordPress aan? | Hoe voeg je een link toe in WordPress? | Hoe maak je een audio afspeellijst aan?

WordPress kennisbank - WordPress handleidingenAlles weten over WordPress?

Wil je nog meer te weten komen over WordPress en zelf een briljante WordPress website bouwen? Dat kan met de hulp van de WordPress handleidingen. In deze vier handleidingen wordt het installeren van WordPress, het gebruik van het systeem en het optimaliseren van je website behandeld.

3 reacties op “Hoe voeg je media bestanden toe?”

  1. Piet schreef:

    Ik converteerde iedere keer wav naar wma. Nu wil dit opeens niet meer. Veiligheidsmaatregel. Iemand een idee. Nog een vraag: ik krijg af en toe de melding http fout. Wat doe ik verkeerd.

  2. Peter schreef:

    Media maakt echt het verschil op je website. Wel belangrijk is dat alles goed werkt en up to date is!

  3. Björn schreef:

    Het toevoegen van media is bij mij geen probleem maar soms lukt het afspelen op de daadwerkelijke website daarna niet. Enig idee hoe dit komt?

Geef een reactie