Wat is een WordPress widget?

Widgets zijn stukjes software die je kunt toevoegen aan je WordPress website. (bijna) Elke WordPress website beschikt over widget balken. Aan deze balken kun je verschillende soorten functionaliteiten toevoegen zoals bijvoorbeeld:

  • het tonen van de nieuwste berichten van de blog
  • contactgegevens
  • google maps
  • weergeven van tags
  • producten tonen uit de webshop
  • en nog veel meer

WordPress kennisbank - wat is een wordpress widget

Meer over WordPress widgets

Het woord widgets is de algemene naam voor de elementen waaruit een grafische interface kan worden opgebouwd. In essentie is het een grafisch object dat een vaak veel gebruikte functie vervult en door een gebruiker in en uit te schakelen is. Bijna alle WordPress thema’s hebben widgetready balken. Het hangt van het gekozen WordPress thema af hoeveel balken er standaard beschikbaar zijn.

Alle informatie over WordPress widgets op een plek

In de WordPress kennisbank behandelen we alle onderdelen van WordPress widgets. Klik op een onderwerp om meer te weten te komen.

Alles over wordpress widgets vind je in de WordPress kennisbankMaak zelf je eigen prachtige WordPress website

Met behulp van de WordPress handleidingen maak je zelf snel een prachtige WordPress website. In de handleidingen word je stap voor stap door het WordPress systeem genomen en leer je binnen aanzienlijke tijd hoe je WordPress kunt gebruiken om jouw website er precies zo uit te laten zien zoals jij wilt.

Geef een reactie