Moet ik WordPress plugins ook updaten?

Wordpress plugins updatenEr wordt continu gewerkt aan WordPress plugins om bugs eruit te halen en om ze steeds beter en veiliger te maken. Het is daarom van belang om te zorgen dat je WordPress plugins altijd up to date zijn, maar neem wel voorzorgsmaatregelen. Als er een update beschikbaar is voor één van je actieve plugins, zal er een alert worden weergegeven op je dashboard. Volg dan de instructies om de plugin te updaten.

Wat moet ik doen als er een update is van een van mijn plugins?

Als er een update van een plugin beschikbaar is zul je dit zien staan in het Plugins overzicht. Voordat je de plugin update is het altijd verstandig om even te kijken wat de nieuwe functies van de plugin zijn zodat je hier rekening mee kunt houden. Dit kun je voor het installeren bekijken door op Details te klikken. Daarnaast is het eigenlijk een must om voor het updaten een backup van je website te maken. Een plugin kan namelijk zomaar een storing of error op je website veroorzaken waardoor je in het ergste geval niet eens meer kan inloggen.

Hoe maak ik een backup van mijn website?

Er bestaan veel plugins die automatisch backups maken van je WordPress website. Wij zijn er echter nog geen tegengekomen die ook daadwerkelijk een backup maken van zowel je database als je WordPress installatie. Gelukkig is hier wel een tool voor te gebruiken en die heet ManageWP. Je kunt een account aanmaken op ManageWP en vervolgens je website toevoegen aan het dashboard. Daarna kun je instellen dat er automatisch backups van je website (database + wp installatie) gemaakt worden. Het makkelijke van ManageWP is dat je, wanneer er iets fout gaat met je website, je met een druk op de knop de oude versie van je website terugzet. Makkelijker kan gewoon niet.

Voor meer informatie over ManageWP verwijzen we je graag naar dit artikel.

ManageWP voor wordpress - al je wordpress website beheren vanaf een tool

Je WordPress website up-to-date houden

HWordPress-website-updates-supportet is voor de veiligheid van je website van essentieel belang dat je zowel WordPress zelf als je WordPress thema’s en plugins altijd up-to-date houdt. Bij een update worden namelijk bug fixes geïmplementeerd en bij de meeste updates worden er ook meerdere veiligheidskwesties aangepakt.

Maar dit kan nog best een tijdrovend klusje zijn. Bovendien blijkt in de praktijk dat de meeste WordPress gebruikers het updaten simpelweg vergeten.

Het WordPress Website Update Pakket biedt je:

  • Altijd de nieuwste updates voor WordPress en WordPress plugins.
  • Kosteloos herstel indien een functie na een update niet meer werkt.
  • Extra veiligheidsmaatregelen voor je website, dus een optimale bescherming.
  • Zorgeloos gebruik maken van WordPress zonder je druk te hoeven maken over updates.

En dit alles voor een bedrag van slechts €19,95 per maand (€29,95 voor webshops). Dit is het bedrag meer dan waard als je bedenkt dat het je een fortuin kost als je website wordt gehackt terwijl dat zo makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Met het WordPress Website Update Pakket hoef je je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van je WordPress website; je bent ervan verzekerd dat je website optimaal wordt beschermd door ons toegewijde team van WordPress beveiligingsexperts.

Profiteer van de voordelen en bestel het WordPress Website Update Pakket!

Lees alles over WordPress plugins

Nog meer te weten komen over WordPress plugins? Check dan ook onderstaande artikelen:

Zelf een prachtige website maken met WordPress?

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met WordPress of ben je al met een eigen WordPress website bezig? Bekijk dan eens de WordPress handleidingen en leer binnen aanzienlijke tijd stap voor stap een prachtige website te maken.

2 reacties op “Moet ik WordPress plugins ook updaten?”

  1. merel schreef:

    Ik was er nooit zeker van of ik de plugins wel moest updaten maar het is zeer hulpzaam. Zeker doen!! Het is zo belangrijk om je website up-to-date te houden.

  2. Frederik schreef:

    Ook hier een waarschuwing voor iedereen; maak een back-up voor je iets geks doet! Het heeft mij al meerdere keren geholpen. Het is ook maar goed dat je plugins handmatig moet updaten, anders zouden er nog vaker dingen mis gaan!

Geef een reactie