Hoeveel plugins mag ik maximaal gebruiken?

Hoeveel plugins mag ik maximaal gebruiken?

Er is geen maximaal aantal plugins dat je mag gebruiken in één WordPress installatie. In principe kun je dus een onbeperkt aantal plugins installeren. Echter moet je er wel rekening mee houden dat bepaalde plugins je site trager kunnen maken. Zorg er dus voor dat je bij elke nieuwe plugin die je installeert, controleert of deze je WordPress website vertraagt.

Hoeveel plugins is standaard

Zoals gezegd is er geen maximum aan het aantal plugins dat je kunt installeren op je website. Wij raden echter aan om te proberen niet meer dan tien WordPress plugins te installeren op je website. Meer dan tien plugins zorgt bijna altijd voor een tragere website. Nu hangt het uiteraard af van het soort plugins dat je installeert in hoeverre je website hier last van heeft. Installeer je bijvoorbeeld een zware forum plugin, dan kun je zelfs beter niet meer dan vijf plugins gebruiken.

Hoe weet ik of een plugin mijn website vertraagt

Dit kun je meten met nog een plugin! De plugin die meet wat de zwaarte van plugins is heet P3 (Plugin Performance Profiler) en is hier te downloaden. Met deze plugin kun je precies zien welke plugins zwaar zijn en meer laadtijd kosten. Zorg dus dat je die plugins verwijdert als je ze niet nodig hebt. En verwijder ook de P3 plugin nadat je de analyse hebt uitgevoerd. Dat scheelt weer een plugin!

Wat kan ik nog meer doen?

Als je bijvoorbeeld een forum (forum plugins zijn de zwaarste plugins) op je website wilt hebben en daarvoor een plugin gebruikt, kun je dit forum beter op een subdomein plaatsen. Hierdoor wordt de hoofdsite niet belast en heeft de forum plugin zijn eigen webomgeving om snel te draaien.

Schakel de hulp in van een echte WordPress expert!

Razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

6 reacties

 1. Toen ik de titel van deze tekst zag schrok ik even; er zou toch geen maximum aan zitten? Gelukkig is dat ook niet zo, maar het zou best eens kunnen dat mijn grote aantal plugins mijn pagina vertraagt. Dat ga ik dus even onderzoeken. Bedankt voor de tip

 2. Hi Jasper,

  Normaal gesproken (bij betrouwbare plugins) blijft er niets achter na het verwijderen van de plugin. Om er 100% zeker van te zijn kun je de plugin bestanden via de FTP verwijderen.

  Mvg
  Thijs

 3. Die plugin P3 verpruts je hele site. Ik krijg nu een error 500. Dit geeft mij weer uren werk om dit op te lossen. Haal dit aub van jullie site af om te voorkomen dat nog meer mensen in de problemen komen.

Zelf een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.