Hoe maak je een audio afspeellijst aan?

Via de Media toevoegen knop kun je ook een audio afspeellijst toevoegen aan je bericht of pagina.

Audio afspeellijst aanmaken

1. Audio afspeellijst aanmaken

Nadat je op de knop Media toevoegen hebt geklikt krijg je bovenstaande afbeelding te zien. Klik nu in het linkermenu op Audio afspeellijst aanmaken en je krijgt een overzicht van al je audio bestanden te zien. Let op: deze optie is niet zichtbaar wanneer je nog geen audio bestanden hebt toegevoegd aan je bibliotheek (meer uitleg).

2. Selecteer de audio bestanden

Selecteer in het overzicht welke audio bestanden je wilt toevoegen aan de afspeellijst.

3. Een nieuwe afspeellijst aanmaken

Klik op deze knop om de afspeellijst aan te maken. Nu zal je in een scherm komen zoals weergegeven staat op de volgende pagina.

De audio afspeellijst bewerken in WordPress

Audio afspeellijst bewerken

1. Volgorde wijzigen

Je bent nu in het scherm gekomen waar je de weergave instellingen van de afspeellijst kunt bewerken. Sleep in het overzicht de audiobestanden zodat ze in de gewenste volgorde staan.

2. Afspeellijst instellingen

Vink hier de gewenste weergave opties aan of uit.

3. Audio afspeellijst invoegen

Klik op deze knop om de afspeellijst definitief toe te voegen aan je bericht of pagina. Hieronder zie je een voorbeeld van een audio afspeellijst.

Voorbeeld audio afspeellijst

Meer weten over media en WordPress?

Wil je alles weten over het toevoegen en aanpassen van media bestanden in WordPress? Bekijk dan ook deze WordPress kennisbank pagina’s:

Hoe voeg je media bestanden toe in WordPress? | Hoe voeg je afbeeldingen toe aan een WordPress bericht? | Hoe laat je een afbeelding linken naar een website? | Hoe pas je een afbeelding in WordPress aan? | Hoe voeg je een link toe in WordPress? | Hoe maak je een audio afspeellijst aan?

WordPress kennisbank - WordPress handleidingenAlles weten over WordPress?

Wil je nog meer te weten komen over WordPress en zelf een briljante WordPress website bouwen? Dat kan met de hulp van de WordPress handleidingen. In deze vier handleidingen wordt het installeren van WordPress, het gebruik van het systeem en het optimaliseren van je website behandeld.

Geef een reactie