Hoe zoek je naar een nieuwe WordPress plugin?

In de WordPress Plugins module (Ga op je dashboard naar Plugins > Nieuwe toevoegen, of direct naar https://wordpress.org/plugins/) kun je uitgebreid zoeken naar plugins. De plugins die in de WordPress plugins module staan zijn uitvoerig getest en “veilig” bevonden. Er zijn ook andere websites waar je plugins kunt downloaden, maar daar ben je niet altijd verzekerd van een goed werkende en veilige plugin.

Reeds geïnstalleerde WordPress plugins

Door in het navigatiemenu (linkerkant) naar het onderdeel ‘Plugins’ te gaan zal je in een soortgelijk scherm als onderstaande afbeelding terechtkomen. Hier zie je een overzicht van alle geïnstalleerde plugins.

Geinstalleerde WordPress plugins bekijken

Via dit overzicht kun je de geïnstalleerde plugins activeren door bij een plugin op de tekst ‘activeren’ te klikken, deactiveren door op de tekst ‘deactiveren’ te klikken en de instellingen aanpassen door op de tekst ‘instellingen’ of ‘settings’ te klikken.

Nieuwe plugin zoekenNieuwe plugin zoeken

De nieuwe plugin module staat in het navigatiemenu bij ‘Nieuwe plugin’ dat zich bevindt bij het onderdeel ‘Plugins’ (zie afbeelding rechts). Hierdoor kom je bij onderstaand scherm terecht waarmee je Plugins kunt zoeken en filteren.

De balk bovenaan de pagina geeft de volgende opties weer:

Pugins zoeken wordpress

1 Plugins zoeken

Op deze pagina kun je plugins zoeken door een zoekwoord in de zoekbalk in te voeren en op enter te klikken.

2 Plugin uploaden

Als je een plugin gedownload hebt van een andere website kun je hier de plugin uploaden door het bestand op te zoeken op je computer en op de knop ‘Nu installeren’ te klikken.

3 Uitgelicht

Deze pagina geeft een overzicht van uitgelichte (gepromote) plugins. Klik op ‘Details’ voor meer informatie over de plugin of op ‘Nu installeren’ om de plugin direct te installeren.

4 Populairste

Deze pagina geeft de populairste plugins van het moment weer. Klik op ‘Details’ voor meer informatie over de plugin of op ‘Nu installeren’ om de plugin direct te installeren.

5 Favorieten

Deze pagina toont jouw favoriete plugins. Tijdens het zoeken kun je bij een plugin aangeven of dit een favoriet is.

Lees alles over WordPress plugins

Nog meer te weten komen over WordPress plugins? Check dan ook onderstaande artikelen:

Zelf een prachtige website maken met WordPress?

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met WordPress of ben je al met een eigen WordPress website bezig? Bekijk dan eens de WordPress handleidingen en leer binnen aanzienlijke tijd stap voor stap een prachtige website te maken.

Geef een reactie