Wat kan ik met de plugin bewerker?

Met de plugin bewerker kun je de plugin HTML code bewerken. Je hebt hier HTML kennis voor nodig en indien je dit niet hebt kun je de plugin bewerker beter niet gebruiken en met de andere functies het thema verder wijzigen.

Plugin bewerker menuWaar zit de plugin bewerker?

De Plugin bewerker module vind je door in het navigatiemenu naar het onderdeel ‘Plugins’ en vervolgens ‘Bewerker’ te gaan (zie afbeelding rechts).

HTML bewerker van WordPress plugins

Aan de linkerkant zie je nu de HTML code en aan de rechterkant de Plugin bestanden staan. Als je via het dropdown menu bij de tekst: ‘Selecteer plugin om te bewerken:’ een Plugin selecteert, dan wordt de code automatisch getoond in het HTML veld.

Eerst een backup maken

Zorg dat je een back-up maakt van de originele plugin code voordat je deze aanpast. Die dit door de code te kopiëren, plak de code vervolgens in een tekst editor (zoals kladblok of Word) en sla deze op. Zo kun je altijd de originele code herstellen mocht je iets verkeerd hebben aangepast. Het is ook mogelijk om een volledige backup van je website te maken met bijvoorbeeld ManageWP.

Lees alles over WordPress plugins

Nog meer te weten komen over WordPress plugins? Check dan ook onderstaande artikelen:

Zelf een prachtige website maken met WordPress?

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met WordPress of ben je al met een eigen WordPress website bezig? Bekijk dan eens de WordPress handleidingen en leer binnen aanzienlijke tijd stap voor stap een prachtige website te maken.

Eén reactie op “Wat kan ik met de plugin bewerker?”

  1. Frederik schreef:

    Ik maak altijd eerst een back-up maar voor veel mensen is dit een goede reminder!

Geef een reactie