Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe?

Gebruikers toevoegen in WordPressJe kunt meerdere gebruikers aanmaken die toegang krijgen tot de blog of website. Dit kunnen abonnees, schrijvers, auteurs, redacteurs en beheerders zijn. Ga hiervoor in de navigatiebalk (linkerkant) naar ‘Gebruikers’ en klik vervolgens op ‘Nieuwe toevoegen’ (zie afbeelding rechts).

Nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress

Hierdoor kom je op een nieuwe pagina terecht waarop je de persoonlijke gegevens van de nieuwe gebruiker invult. Alleen de gebruikersnaam, het e-mailadres en het wachtwoord zijn verplichte velden. Je kunt hier ook opdracht geven dat, wanneer je de gegevens van de nieuwe gebruiker opslaat, hij/zij automatisch een bericht ontvangt met zijn/haar inloggegevens.

Zorg ervoor dat je altijd op de knop ‘Nieuwe gebruiker toevoegen’ klikt om de wijzigingen definitief te maken.

Een nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress

Voor meer informatie over de verschillende rollen van nieuwe gebruikers verwijzen we je naar deze pagina.

Meer WordPress instellingen

Wil je meer weten over het instellen van WordPress? Bekijk alle WordPress kennisbank artikelen over WordPress instellingen:

Hoe log ik in op mijn WordPress website? | Hoe werken de algemene instellingen van WordPress? | Hoe pas ik permalinks (of URL structuur) aan in WordPress? | Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? | Wat is het verschil tussen de WordPress gebruikersrollen?

Alles te weten komen over WordPress?

Wil je alles weten over WordPress? Bekijk dan onze WordPress handleidingen waarmee je zelf in eenvoudige stappen een website bouwt. Bij elke handleiding ontvang je zes maanden lang gratis de nieuwste versie per e-mail.

 

3 reacties op “Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe?”

 1. J. de Boer schreef:

  Goedendag,

  Het is nodig dat er een website moet gaan komen die door verschillende personen van content wordt voorzien en door een aantal die alleen maar content corrigeren.

  Het is mij niet duidelijk welk advies met betrekking tor de “gebruikers” mogelijkheden ik nu zal gaan opvolgen welke CMR te gebruiken, Joomla of WordPress.

  Ik zal het erg op prijs stellen of u misschien een objectief advies voor mij voor de keus die ik hierin kan maken?

  Met een hartelijke groet,
  J. de Boer

 2. Gerry de Wind schreef:

  Het toevoegen van een nieuwe gebruiker is niet zo moeilijk, maar wat het verschil is tussen Abonnee, schrijver, auteur redacteur en beheerder snap ik nog niet precies…?

 3. Gerry de Wind schreef:

  Een gebruiker toevoegen is niet zo moeilijk, maar ik vroeg me nog wel af wat nou het verschil is tussen Abonnee, schrijver, Auteur, redacteur en Beheerder… ?

Geef een reactie