WordPress 6.5 “Regina” | WP Handleiding

WordPress 6.5 “Regina”

Een week later oorspronkelijk gepland is WordPress 6.5 “Regina” dan eindelijk beschikbaar. Deze WordPress update, vernoemd naar de jazz violiste Regina Carter, bied een breed scala aan nieuwe en verbeterde features om het bouwen van WordPress websites te finetunen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet!

De hoogtepunten van WordPress 6.5 “Regina”

De nieuwe Font bibliotheek

Met de nieuwe Font bibliotheek in WordPress 6.5 “Regina” kun je voor elk blok-thema moeiteloos Google Fonts installeren en activeren. Daardoor heb je veel meer controle over de typografische elementen van je website.

Revisies

Met time stamps, samenvattingen en een complete lijst van alle revisies (die nu ook voor templates en templateonderdelen beschikbaar zijn) biedt “Regina” een veel uitgebreider en overzichtelijker beeld van wat je allemaal al gedaan hebt. Bovendien zie je in één oogopslag waar je op terug kunt vallen.

Verbeterde gereedschappen voor achtergronden en schaduwen

Je kunt nu de afmetingen en focuspunt-opties voor achtergronden in groep-blokken instellen en omslagafbeeldingen van gekleurde overlays voorzien.  Meer diepte creëren is eveneens eenvoudiger geworden, nu schaduwen aan meer bloktypes kunnen worden toegevoegd.

Nieuwe dataweergaven

Elk element van je website bevat informatie – en die kun je nu snel vinden én ordenen zoals je wilt. De data voor pagina’s, templates, templateonderdelen en blokpatronen kan in een tabel of grid worden weergegeven, met verschillende aanvullende opties.

Interactivity API

De Interactivity API in WordPress 6.5 biedt ontwikkelaars een gestandaardiseerde methode voor het bouwen van interactieve ervaringen met behulp van blokken. Het proces is eenvoudiger, minder afhankelijk van externe gereedschappen en ontworpen voor een optimale performance.

Meer weten over WordPress 6.5 “Regina”?

Check de WordPress 6.5 Field Guide of raadpleeg het complete overzicht met Release Notes voor deze versie.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.