Interactivity API in WordPress 6.5 | WP Handleiding

Interactivity API in WordPress 6.5

WordPress 6.5, waarvan de release gepland staat voor 26 maart, zal een nieuwe Interactivity API introduceren. In dit artikel leggen we kort uit wat deze API precies doet en wat de integratie in de core betekent voor WordPress gebruikers en ontwikkelaars.

Wat is de Interactivity API?

De Interactivity API standaardiseert de manier waarop blokken geladen worden en met elkaar communiceren, en daarmee ook de ontwikkeling van interactieve elementen in WordPress. Het maakt dynamische interacties over blokken mogelijk, zonder dat webpagina’s opnieuw geladen moeten worden. Uiteindelijk moet dit ook in een meer consistente en prestatiegerichte gebruikerservaring resulteren.

Wat betekent de nieuwe API voor gebruikers?

Het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en integratie van de nieuwe API heeft een demo video gepubliceerd waarin een filmwebsite als voorbeeld is gebruikt. In de demo video zie je hoe met behulp van de API meerdere blokken kunnen samenwerken en data kunnen delen.

 

In de demo video zie je hoe gebruikers naar de volgende pagina met resultaten kunnen navigeren zonder dat de pagina geladen hoeft te worden. De like-buttons zijn gesynchroniseerd met een ander blok in de rechter bovenhoek van de pagina, zodat wanneer je een film liked, het totale aantal likes real-time geüpdatet wordt. Je kunt ook een trailer afspelen, die in een klein venster zichtbaar blijft terwijl je verder door de site navigeert. Dit zijn slechts hele simpele voorbeelden van de functionaliteiten die de Interactivity API mogelijk maakt.

Wat maakt de API interessant voor ontwikkelaars?

Met de nieuwe API kunnen WordPress ontwikkelaars meer features implementeren zonder dat ze diep in de code hoeven te duiken. Het idee is dat ze zich straks kunnen focussen op wat ze moeten bouwen, in plaats van hoe ze het moeten bouwen. De nieuwe API creëert een breed scala aan nieuwe mogelijkheden voor gebruikers en ontwikkelaars en vormt een belangrijke mijlpaal in de evolutie van WordPress.

Tot slot

De Interactivity API is nog in ontwikkeling, maar belooft nu al een ongekend aantal features mogelijk te maken. En wanneer interacties op blok-niveau plaatsvinden, kunnen er kant-en-klare, veilige en betrouwbare blok-collecties beschikbaar worden gemaakt die ook werkbaar zijn voor gebruikers zonder kennis van programmeren. Kortom: met de nieuwe API gaat er voor alle WordPress gebruikers een nieuwe wereld open.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.