Hoe laat je een afbeelding linken naar een website?

Je kunt niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen klikbaar maken. Ook hier zijn verschillende manieren voor. We hebben voor het gemak even de meest simpele manier gekozen en leggen stap voor stap uit hoe je een link toevoegt aan een afbeelding in WordPress.

Afbeeldingen laten link in een WordPress berichtStap 1:

Klik op de ‘Media toevoegen’ knop.

Stap 2:

Upload een nieuwe afbeelding, of klik op je media bibliotheek om een afbeelding te kiezen die je reeds hebt geüpload.

Stap 3:

Nu zullen de details van de afbeelding worden weergegeven. Onder ‘Weergave instellingen bijlagen’ bij ‘Link naar’ kies je voor ‘Aangepaste URL.’ In het vakje eronder type je dan de URL van de site waar je naartoe wil linken.

Stap 4:

Klik op de ‘Invoegen in bericht’ knop.

Stap 5:

Ververs je pagina aan de voorkant en test of je link het doet!

Meer weten over media en WordPress?

Wil je alles weten over het toevoegen en aanpassen van media bestanden in WordPress? Bekijk dan ook deze WordPress kennisbank pagina’s:

Hoe voeg je media bestanden toe in WordPress? | Hoe voeg je afbeeldingen toe aan een WordPress bericht? | Hoe laat je een afbeelding linken naar een website? | Hoe pas je een afbeelding in WordPress aan? | Hoe voeg je een link toe in WordPress? | Hoe maak je een audio afspeellijst aan?

WordPress kennisbank - WordPress handleidingenAlles weten over WordPress?

Wil je nog meer te weten komen over WordPress en zelf een briljante WordPress website bouwen? Dat kan met de hulp van de WordPress handleidingen. In deze vier handleidingen wordt het installeren van WordPress, het gebruik van het systeem en het optimaliseren van je website behandeld.

Eén reactie op “Hoe laat je een afbeelding linken naar een website?”

  1. Jan schreef:

    ….maar hoe laat het logo linksboven (pauzegebouw) van mijn website linken naar een ander deel van de website??

Geef een reactie