Waarom unieke content zo belangrijk is voor de vindbaarheid van elke website

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat het belangrijk is om unieke content op je website te hebben. Dat is ten eerste omdat je je op die manier kunt onderscheiden van je concurrentie. Maar unieke content is ook belangrijk voor de vindbaarheid van je website.

Unieke content voor jouw blogWat is unieke content voor zoekmachines

Beginnende internetondernemers maken geregeld de fout om content van andere websites te kopiëren. Duplicate content, zoals we dat noemen, heeft echter een zeer negatieve invloed op de vindbaarheid van je website. Grote zoekmachines, zoals Google, maken gebruik van geavanceerde algoritmes die in staat zijn om in een fractie van een seconde je content op plagiaat te controleren.

Als een webpagina duplicate content bevat, wordt hij vele malen lager in de zoekresultaten weergegeven. En dat is precies het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken!

Het voordeel van unieke content voor gebruikers

Unieke content is echter niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor je bezoekers. Zij zijn namelijk op zoek naar betrouwbare, relevante en boeiende informatie. Door je bij het schrijven van je content te richten op de gebruikerservaring in plaats van op slechts het ‘creëren van content om de content’, geef je jouw bezoekers een reden om te geloven dat je een autoriteit bent in je vakgebied. En dat maakt de beslissing voor hen om je producten te kopen of je diensten af te nemen een stuk eenvoudiger. Vraag jezelf af of je jouw bezoekers een reden geeft om langer dan een paar seconden op je website door te brengen. Heeft je content toegevoegde waarde? Bied je iets substantieels aan je bezoekers aan, iets dat uniek, anders en nuttig is, content dat ze nergens anders zullen vinden?

Unieke content moet geschreven worden voor zowel de zoekmachines als de gebruikers die de zoekmachines gebruiken. Analyseer op welke zoektermen gezocht wordt en verwerk die zoektermen in je teksten, maar schrijf altijd met de eindgebruiker in gedachten. Je zult merken dat je website hierdoor uiteindelijk hoger scoort in zoekmachines en dus ook beter vindbaar wordt. Het schrijven van unieke content is de basis voor al je andere SEO werkzaamheden.

Laat je blogs schrijven door professionals

Heb je hulp nodig bij de creatie van unieke content omdat je niet precies weet waarover je moet schrijven of omdat je simpelweg de tijd er niet voor hebt? Schakel onze professionele schrijvers dan in om jouw content nieuw leven in te blazen. Zij leveren hoogwaardige blogs waarmee je de vindbaarheid van je website snel kunt verbeteren. En zij nemen de volledige contentmarketing voor je uit handen: keyword onderzoek, publiceren van de blogs, promotie van de blogs op social media en linkbuilding voor de blogs.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op via info@wphandleiding.nl of vul onderstaand contactformulier in.