WordPress 5.5 “Eckstine” is nu beschikbaar

WordPress 5.5 “Eckstine” is nu beschikbaar

WordPress 5.5 “Eckstine” is nu beschikbaar. Deze grote WordPress update, vernoemd naar de Amerikaanse jazz zanger Billy Eckstine, introduceert grote verbeteringen op het gebied van snelheid, zoeken en veiligheid

Nieuwe blok editor features

WordPress 5.5 bevat features van de laatste 10 versies van de Gutenberg plugin; hier worden alle features uitgebreid getest voordat ze daadwerkelijk in de WordPress core geïntegreerd worden. Via de onderstaande links kun je de belangrijkste vernieuwingen in de blok editor per Gutenberg versie nog even nalezen:

Gutenberg 7.6

Gutenberg 7.7

Gutenberg 7.8

Gutenberg 7.9

Gutenberg 8.0

Gutenberg 8.1

Gutenberg 8.2

Gutenberg 8.3

Gutenberg 8.4

Gutenberg 8.5

Snelheid

Als je WordPress 5.5 eenmaal geïnstalleerd hebt, zul je merken dat je webpagina’s sneller laden. Dat komt door de native lazy loading feature die in de update is geïntegreerd. Lazy loading wil zeggen dat de afbeeldingen op een pagina pas geladen worden vlak voordat ze ‘in het zicht’ komen. Op mobiel voorkomt lazy loading ook dat browsers bestanden laden die eigenlijk bedoeld zijn voor weergave op andere apparaten. Daardoor verbruikt een mobiele bezoeker ook minder data.

Zoeken

WordPress 5.5 voegt standaard native XML sitemaps toe die zoekmachines helpen om de belangrijkste pagina’s van websites te ontdekken, vanaf het moment dat ze live gaan. Dat betekent dat je WordPress website beter vindbaar wordt door de juiste doelgroep.

Veiligheid

Zoals je weet is het voor de veiligheid van je site belangrijk om je thema’s en plugins up-to-date te houden. Met WordPress 5.5 wordt dat een stuk eenvoudiger.  Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om automatische thema en plugin updates in te stellen. Je kunt per plugin en thema bepalen of je deze automatisch wilt laten updaten. En als jouw voorkeur uitgaat naar handmatige updates, dan kun je dit nu ook doen door het uploaden van een ZIP bestandje.

WordPress 5.5 “Eckstine” downloaden

WordPress 5.5 “Eckstine” is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now. We raden je wel aan om altijd eerst even een backup te maken voor het geval er iets misgaat.

Voor meer informatie over updaten kun je de officiële release post op WordPress.org lezen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.