Automatische thema en plugin updates in WordPress 5.5

Automatische thema en plugin updates in WordPress 5.5

Afgelopen week kondigde Jean-Baptiste Audras de WordPress Auto-updates feature plugin aan. Deze moet automatische thema en plugin updates in WordPress 5.5 mogelijk maken. Het was oorspronkelijk de planning om dit al in 2019 door te voeren. Maar uiteindelijk werd het project op de roadmap voor 2020 gezet.

WordPress Auto-updates

De WordPress Auto-updates plugin is nu beschikbaar op WordPress.org en klaar voor bèta tests. De plugin werkt momenteel op websites die PHP 7.2 of nieuwer draaien. Dat is apart, aangezien het uiteindelijk een core feature moet worden. Dan moet de feature dus compatibel zijn met de voor WordPress minimaal vereiste PHP versie 5.6

De hoogste tijd

WordPress gebruikers vragen al jaren om een feature voor automatische thema en plugin updates. Plugins zoals Jetpack sprongen daar al vroeg op in door plugins voor automatische updates uit te brengen. Nu is het echter tijd dat WordPress zelf de teugels in handen neemt en deze feature direct beschikbaar maakt voor alle gebruikers. Dit zou tevens een gestandaardiseerd pad voor plugins van derden verstrekken om de feature uit te breiden.

Optimale controle over updates

Een van de primaire doelstellingen van het project is het creëren van een admin interface die gebruikers in staat stelt om zelf te bepalen hoe hun automatisch updates werken. Zo moet het mogelijk zijn om auto-updates in en uit te schakelen, niet alleen per plugin maar ook per thema. Hoewel veel gebruikers er de voorkeur aan geven om alles in één keer te updaten, kan dit in de praktijk wel eens tot plugin conflicten en andere problemen leiden. Een dergelijke mate van controle is dus zeer welkom. Het is ook de bedoeling dat site admins straks email notificaties ontvangen met een samenvatting van de automatische thema en plugin updates die op hun websites zijn uitgevoerd. Daarnaast zullen er hooks en PHP constants worden verstrekt, zodat plugin ontwikkelaars de update instellingen kunnen bepalen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.