WordPress krijgt native lazy loading feature

WordPress krijgt native lazy loading feature

Afgelopen zomer schreven we al dat WordPress contributors aan het bekijken waren hoe ze native lazy loading in de WordPress core zouden kunnen implementeren. Nu lijkt het erop dat er eindelijk schot in de zaak zit! Vorige week kondigde Felix Arntz een plan aan voor een lazy loading feature. Als de testfase goed verloopt, zou deze feature in uitgerold kunnen worden in WordPress 5.4, dat gepland staat voor maart.

Over Lazy Loading

Het concept van lazy loading maakt het mogelijk een webpagina te laden zonder bepaalde elementen, totdat die elementen daadwerkelijk nodig zijn. Dit leidt tot snellere laadtijden en dus een betere gebruikerservaring. Met name bij het laden van afbeeldingen kan met lazy loading veel tijd bespaard worden.

Het tegenovergestelde van lazy loading noemen we eager loading. Daarbij worden alle elementen op een pagina in één keer geladen. Dit is hoe standaard alle afbeeldingen op het web worden gerenderd. Maar bij websites met veel grote afbeeldingen, waarvan een groot deel niet eens direct zichtbaar is voor de bezoeker, leidt dit vaak tot een slechte performance.

Google bracht vorig jaar al een native lazy loading plugin voor WordPress uit, welke eveneens door Felix Arntz werd ontwikkeld.

Lazy loading feature plugin

De nieuwe Lazy Loading feature plugin is nu beschikbaar op WordPress.org. De plugin voegt een laadattribuut toe aan afbeeldingen in blogposts, uittreksels, reacties, tekstwidgets en avatars, waardoor alle afbeeldingen ‘lazily’ geladen worden in plaats van ‘eagerly’.

“Als WordPress standaard native lazy loading inschakelt, zou dit de performance en gebruikerservaring voor miljoenen sites aanzienlijk verbeteren, zonder dat er technische kennis of zelfs maar bewustzijn van lazy loading als concept voor nodig is,” schreef Arntz. “Het implementeren van het nieuwe laadattribuut is een geweldige kans voor WordPress om de weg te wijzen naar een sneller internet.”

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.