Ontwikkeling van WordPress 5.6 gaat van start met volledig vrouwelijke release squad

Ontwikkeling van WordPress 5.6 gaat van start met volledig vrouwelijke release squad

Nog geen week nadat WordPress 5.5 “Eckstine” werd uitgerold, is de update al meer dan 4 miljoen keer gedownload. Volgens de officiële statistiekendraait nu 14,4% van alle WordPress websites op versie 5.5. Inmiddels is de ontwikkeling van WordPress 5.6 al van start gegaan. Deze keer met een volledig vrouwelijke release squad.

Volledig vrouwelijke release squad

De ontwikkeling van WordPress 5.6 wordt geleid door Josepha Haden en coördinator Dee Teal. De andere leidinggevenden, Tonya Mork (Triage), Helen Hou-Sandì (Core Tech), Isabel Brison (Editor Tech), Ellen Bauer en Tammie Lister (Design) worden ondersteund door nog een aantal vrouwen die zich bezig gaan houden met het beheren van documentatie, toegankelijkheid, marketing, testen en andere belangrijke aspecten. Op dit moment bestaat het team uit 46 vrouwen, met een paar functies die nog vervuld moeten worden.

Toen Josepha Haden een officieel voorstel indiende voor een volledig vrouwelijke release squad, benadrukte ze dat dit niet betekent dat alleen vrouwen een bijdrage kunnen leveren aan de release. Naast het algemene doel van een stabiele en verbeterde WordPress versie opleveren, schetste Haden nog een aantal aanvullende doelstellingen:

“Ik hoop dat we, met een release squad dat volledig bestaat uit mensen die zich als vrouw identificeren, in staat zijn om het aantal vrouwen met die ervaring te kunnen vergroten en (hopelijk) vaker een bijdrage kunnen leveren. Dit betekent niet dat de release alleen maar bijdragen van vrouwen zal bevatten. En afgaande op het huidige trainingsproces van ons squad betekent het ook niet dat we een team vragen om op te komen dagen en alles zelf maar uit te zoeken.”

Ontwikkeling van WordPress 5.6

Het team zal aan de slag gaan met de ontwikkeling van een indrukwekkend scala aan nieuwe features, waaronder:

  • Een Navigatie Menu blok in de Core;
  • Automatische updates voor belangrijke WordPress Core versies (opt-in);
  • Nieuwe features voor de blok editor;
  • Widget-bewerking en Customizer ondersteuning in de Core;
  • Een nieuw standaard thema, inclusief een FSE-compatibele versie;
  • PHP 8 ondersteuning;
  • Een openbare bèta versie voor full-site editing.

Tot slot

Tot dusver is de WordPress community enthousiast over het plan voor een volledig vrouwelijke release squad. WordPress 5.6 is in elk geval een mooie kans om meer vrouwelijke leiders naar voren te schuiven, die op hun beurt ook weer andere vrouwen kunnen inspireren.WordPress 5.6 zal de laatste update van 2020 zijn en staat gepland voor 8 december.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.