18 goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018 (deel 2)

18 goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018 (deel 2)

Gisteren bespraken we de eerste 9 van 18 goede voornemens die WordPress gebruikers in 2018 als inspiratie kunnen gebruiken. Vandaag deel 2! 

18 goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018 (deel 2)

#10. Update je portfolio

Wat heb je in 2017 bereikt? Welke grote projecten heb je afgerond? Reflecteert je website je laatste werk of producten? Neem in 2018 de tijd om je portfolio te updaten met project foto’s, samenvattingen en testimonials.

Lees ook: 5 indrukwekkende portfolio thema’s voor designers

#11. Lees je in over Gutenberg

Er komt binnenkort een grote update naar WordPress. Gutenberg is een nieuwe page builder die ontworpen is om met de WordPress core te integreren. Uiteindelijk zal Gutenberg TinyMCE als standaard content editor vervangen. Het is goed om je hier alvast op voor te bereiden.

Lees ook: 6 dingen die je moet weten over de Gutenberg WordPress Editor

#12. Wees meer betrokken bij de WordPress community

Je weet dat WordPress een bruisende online community heeft, anders zat je niet op WP Handleiding! Maar wist je dat er ook een ‘in-person’ community is? Kijk eens of er een WordPress meetup of WordCamp in jouw buurt georganiseerd wordt. Deze evenementen brengen WordPress gebruikers samen om kennis te delen, problemen op te lossen en te netwerken. Wie weet! Misschien maak je wel nieuwe vrienden.

Tip: Kijk op MeetUp.com voor WordPress meetups bij jou in de buurt, en bekijk de planning van WordCamp Central.

#13. Bekijk je website analytics

Gebruik je Google Analytics en Google Search Console? En als je een webshop hebt: maak je gebruik van WooCommerce analytics? Analytics bieden heel veel inzicht in wat er wel en niet werkt voor je website. Laat je niet ontmoedigen door alle cijfertjes en rapporten! Maak van 2018 het jaar dat je de data die je verzamelt in uitvoerbare stappen vertaald, zodat je je WordPress site kunt verbeteren.

Nog geen Google Analytics account? Snel aanmaken dan!

 #14. Verhoog je tarieven

Reken je wel genoeg geld voor het werk dat je doet? Heb je het afgelopen jaar je tarieven verhoogd? Waarom niet? Serieus: je moet je tarieven minimaal 5% per jaar omhooggooien. Dat lijkt eng, zeker als je bang bent om cliënten te verliezen. Maar je moet wel kunnen overleven van je werk. En de meeste ondernemingen kunnen een stijging van 5% wel aan. Je bent het waard, toch?

Lees ook: 8 redenen waarom WordPress freelancers een dagelijkse planning nodig hebben.

#15. Begin met het opbouwen van een lijst met e-mailadressen

Heb je een lijst met e-mailadressen? Mail je die mensen consistent met updates, tutorials of aanbiedingen? Niet? Dan is het misschien tijd om daar mee te beginnen!

Tip: Gebruik een exit intent popup plugin voor WordPress om e-mailadressen te verzamelen.

#16. Schrijf een ebook

Ben je een expert in je vakgebied? Heb je al heel veel blogposts geschreven over een bepaald onderwerp? Dan is het misschien wel een idee om die blogposts in een ebook te bundelen. Een ebook kan gewoon een simpel PDF bestand zijn, en je kunt je bezoekers de mogelijkheid bieden om deze direct vanaf je website te downloaden. Een uitstekende manier om je lijst met e-mailadressen aan te vullen en jezelf als een specialist te positioneren!

Tip: Kijk eens naar Beacon. Met deze tool converteer je je bestaande blogposts in een handomdraai in een professioneel uitziend, downloadbaar ebook.

#17. Automatiseer meer WordPress werkzaamheden

Want waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je hebt het toch zeker al druk genoeg! Proberen om meer WordPress werkzaamheden te automatiseren is een van de beste goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018.

Lees ook: 14 plugins voor het automatiseren van WordPress werkzaamheden.

#18. Leer een nieuwe programmeertaal/ontwerpen/andere vaardigheid

Wat wil je leren in 2018? HTML, CSS, PHP of JavaScript? Wil je zelf websites leren ontwerpen? Of je gaan specialiseren in content marketing? Zet elke maand een paar uurtjes opzij om tutorials te kijken of online lessen te volgen. Zorg dat je je voortgang bijhoudt, zodat je aan het einde van het jaar kunt visualiseren hoe ver je bent gekomen. Het mooie van WordPress is dat je eigenlijk nooit bent uitgeleerd!

Tip: WordPress beginners kunnen van start gaan met de WordPress Handleiding.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.