5 indrukwekkende portfolio thema’s voor designers

5 indrukwekkende portfolio thema’s voor designers

In dit digitale tijdperk is een online portfolio een must voor elke designer. Hoewel het erg kan helpen om aanwezig te zijn op sociale netwerken voor designers zoals Behance of Dribble, is het ook belangrijk om een onafhankelijk gehost portfolio te hebben waar je de volledige controle over hebt. Als open source CMS is WordPress hier natuurlijk het perfecte platform voor. Hieronder hebben we 5 indrukwekkende portfolio thema’s voor designers op een rijtje gezet!

Fukasawa WordPress thema (GRATIS)

Fukasawa portfolio wordpress thema

Als Pinterest je aanspreekt, dan zal Fukasawa je ongetwijfeld bevallen. Dit thema heeft een mooie, minimale layout waarmee je berichten, afbeeldingen en video’s in een Pinterest-achtig grid worden weergegeven. Hoewel Fukasawa niet specifiek een design portfolio thema is, biedt het een goed gebalanceerde structuur voor zowel het tonen van je werk als blogging doeleinden.

Je kunt kleuren, logo’s en zijbalken aanpassen zonder ook maar een regel code aan te hoeven raken, wat natuurlijk ideaal is aangezien de meeste designers zich hier liever niet mee bezig houden. Daarbij is het thema responsive en retina ready. En het mooiste is nog: Fukasawa is helemaal gratis! Een prima keuze voor elke designer met een beperkt budget.

Download Fukasawa

Infinity WordPress thema ($59)

Infinity Portfolio WordPress Theme

Infinity biedt een klassieke en toch minimalistische layout. Je kunt je projecten voorzien van een featured afbeelding en een onbeperkt aantal andere afbeeldingen. Zo kun je je werk dus heel breed weergeven. Als je graag blogt of je ontwerp-ervaringen wilt vastleggen, dan kun je ook de Journal Layout gebruiken.

Infinity biedt tal van functionaliteiten, zoals shortcodes, lokalisatie ondersteuning, slideshows en integratie met Google Web Fonts. Daarbij is het thema 100% responsive.

Download Infinity 

Daisho WordPress thema ($53)

Daisho - Flexible WordPress Portfolio Theme

Daisho is waarschijnlijk één van de meest interessante portfolio thema’s die er zijn. Het biedt tal van functionaliteiten, waaronder een portfolio weergave met een categorie filter, compatibiliteit met WooCommerce, LayerSlider, en ondersteuning voor o.a. YouTube, Vimeo, SoundCloud en HTML5 video’s.

Het thema is responsive, retina ready en SEO ready, met bijzonder goed gemaakte animaties. Als bewegende graphics je aantrekken, dan is dit zeker een thema dat je zal bevallen.

Download Daisho

Showy WordPress thema ($39)

Showy - Bold & Flat Portfolio voor WordPress

Showy biedt leuke animaties en een portfolio layout met één, twee of drie kolommen. Aan elk project kun je meerdere afbeeldingen en video’s toevoegen, evenals een zijbalk waar je alle informatie aan kunt toevoegen. Maar waar Showy echt in uitblinkt, is het gebruik van shortcodes. Daar zijn er namelijk heel veel van!

Als je bereid bent om te betalen voor je thema en behoefte hebt aan meer functionaliteiten om mee te spelen dan Fukasawa te bieden heeft, dan is Showy zeker een aanrader. En met een prijs van $39 is hij prima te betalen!

Download Showy

Studiofolio WordPress thema ($48)

Studiofolio Versatile Portfolio thema voor WordPress

Studiofolio is een zeer veelzijdig portfolio- en blogthema waarmee je je werk op een flexibele manier kunt weergeven. Het thema biedt de mogelijkheid om de exacte breedte van je site te specificeren als je niet de full screen modus wilt gebruiken. De flexibele layout biedt ook de mogelijkheid om je werk en projecten op verschillende afmetingen te tonen; op die manier kun je projecten waar je de focus op wil leggen extra benadrukken.

Het thema is responsive en retina ready en biedt drie verschillende menu locaties om uit te kiezen. Het thema wordt geleverd inclusief de Lightbox en Slider Revolution plugin, wat op zich al een goede reden is om dit thema aan te schaffen.

Download Studiofolio

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.