18 goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018 (deel 1)

18 goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018 (deel 1)

Heb jij nog goede voornemens voor 2018? Zo niet, dan is het misschien tijd om die toch te maken. Je WordPress website zou namelijk weleens baat kunnen hebben bij wat extra aandacht en updates, en het nieuwe jaar is de perfecte tijd om je zakelijke of persoonlijke doelstellingen nog eens onder de loep te nemen. In dit artikel bespreken we 18 goede voornemens die WordPress gebruikers in 2018 als inspiratie kunnen gebruiken. Kies er één, tackel ze allemaal of schrijf je eigen goede voornemens – het is helemaal aan jou!

18 goede voornemens voor WordPress gebruikers in 2018 (deel 1)

#1.  Begin met het maken van geautomatiseerde website backups

Heb je een betrouwbare backup strategie? Of vertrouw je alleen op de backups van je host? Het beheren van een website betekent dat je je online investering moet beschermen, en een van de beste manieren om dat te doen is door middel van backups. WordPress heeft geen ingebouwd backup systeem, dus het is aan jou om een goede oplossing te vinden.

Lees ook: Een WordPress site kopieren en migreren met BackupBuddy

#2. Neem je veiligheidsmaatregelen onder de loep

Is je WordPress site nog wel veilig genoeg? Weet je wat de grootste veiligheidsrisico’s zijn voor WordPress? Als je geen tijd of zin hebt om je hier mee bezig te houden, is het wellicht het overwegen waard om een abonnement voor WordPress beveiliging af te sluiten.

Lees ook: 5 gratis tools om je WordPress website te scannen op kwetsbaarheden

#3. Update al je thema’s, plugins en niet te vergeten WordPress zelf

Draaien er nog verouderde versies van thema’s of plugins op je website? Zo ja, dan stel je je site (en mogelijk je bezoekers) onnodig bloot aan veiligheidsrisico’s. Het is heel belangrijk om alles up-to-date te houden.  En dat geldt natuurlijk ook voor de WordPress core.

Tip: Gebruik een dienst zoals iThemes Sync om je WordPress sites up-to-date te houden, of schaf een Website Update Abonnement aan.

#4. Stel 2-factor verificatie in

Maak je al gebruik van 2-factor verificatie voor je WordPress admin login? Zo niet, dan is het goed om het implementeren van deze veiligheidsmaatregel in 2018 te overwegen. Het voegt een extra beschermlaagje toe, en dat is tegenwoordig geen overbodige luxe.

Lees ook: Beveilig je WordPress Admin Directory met een extra wachtwoord

#5. Begin met het gebruiken van een wachtwoord manager

Maak je al gebruik van een wachtwoord manager? Zo niet, kijk dan eens naar de mogelijkheden. Een wachtwoord manager zoals LastPass versneld je werkproces en geeft rust in je hoofd.

Lees ook: Inloggen op je WordPress account met Magic Password

#6. Blog vaker

Vaker bloggen kan helpen om meer webverkeer naar je site te trekken. Maar wees wel realistisch. Als je besluit om dagelijks een nieuw blogartikel te publiceren, kun je dat dan ook op de lange termijn volhouden? Of is het toch beter om voor twee keer per week te kiezen? Consistentie is belangrijk!

Lees ook: 50 tips voor bloggers

#7. Stel je SEO strategie bij

Wat heeft je huidige SEO strategie je tot dusver opgeleverd? Hebben je zoektermen voldoende leads opgeleverd?  Zo niet, plan dan elke maand een middagje in om je volledig op SEO te richten. Kleine aanpassingen kunnen veel verschil maken!

Lees ook: De ultieme SEO checklist

#8. Optimaliseer de afbeeldingen op je website

Veel WordPress gebruikers hebben de slechte gewoonte om de afbeeldingen die ze uploaden niet te optimaliseren. Maar veel grote afbeeldingen kunnen een zeer negatieve impact hebben op de laadtijd van je webpagina’s. Als je nog geen plugin gebruikt om je afbeeldingen te comprimeren (zoals WP Smush Pro), is het een van de beste goede voornemens om daar in 2018 mee te beginnen.

Lees ook: Hoe kun je het beste afbeeldingen optimaliseren voor je WordPress site?

#9. Geef je website design een makeover

Ziet je WordPress site er veroudert uit? Is 2018 het jaar dat je een compleet nieuw website design nodig hebt, of is een kleine opfrisser voldoende?

Lees ook: 5 signalen dat je WordPress site een nieuw design nodig heeft

Morgen bespreken we nog 9 goede voornemens voor 2018!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.