Hoe kun je het beste afbeeldingen optimaliseren voor je WordPress website?

Zware afbeeldingen kunnen je WordPress site aanzienlijk trager maken, zonder dat je het door hebt. Het is daarom van essentieel belang dat je alle afbeeldingen eerst optimaliseert voor je ze op je site zet.

Er zijn twee manieren om dit te doen; de eerste manier is je afbeeldingen met Photoshop op het correcte formaat te snijden, en ze vervolgens op te slaan voor het web. De tweede manier is het gebruiken van de plugin WP Smush It.

Wordpress afbeeldingen optimaliseren met wp smush it

Afbeeldingen optimaliseren met Photoshop

Je opent de betreffende afbeelding in Photoshop en past de afbeelding aan (bij Edit > Image size). Vervolgens kies je File > Save for web. Hier kun je het gewenste bestandstype kiezen (.jpg, .png, .gif. enzovoorts). Nu kun je de afbeelding uploaden naar je WordPress website. Het nadeel van deze methode is dat je alles handmatig moet doen.

Afbeeldingen optimaliseren met WP Smush It

WP Smush It is een handige plugin die verborgen informatie uit je afbeeldingsbestanden haalt, waardoor de bestandsgrootte kleiner wordt zonder dat de kwaliteit van de afbeelding erop achteruit gaat. Je kunt zowel .jpg, .gif als .png bestanden verwerken. Je kunt je afbeeldingen handmatig optimaliseren in de media library, of per 50 tegelijk. Ook kun je de plugin zo instellen dat alle afbeeldingen die je upload automatisch geoptimaliseerd worden.

WP Smush It kun je hier downloaden.

Geef een reactie