Inloggen op WordPress met Magic Password

Inloggen op WordPress met Magic Password

Voor iedereen die ooit zijn of haar WordPress wachtwoord of gebruikersnaam is vergeten (en laten we even eerlijk zijn, dat is ons allemaal wel eens overkomen), is er een hele mooie oplossing: Magic Password. Deze geweldige plugin is de ideale manier om met zonder gebruikersnaam en wachtwoord toegang te krijgen tot je WordPress account. Het enige dat je nodig hebt voor die ‘wachtwoordloze verificatie’ is een smartphone.

Inloggen op WordPress met Magic Password

Hoe werkt het?

Eigenlijk heel simpel. Het eerste dat je moet doen is de Magic Password plugin installeren. Vervolgens installeer je de bijbehorende app (beschikbaar voor zowel Android als iOS) op je smartphone om de Magic code te scannen die de plugin verstrekt. Je hoeft dus geen gebruikersnaam of wachtwoord meer in te voeren om in te loggen op WordPress.

Hoe veilig is het?

Dankzij de zeer veilige end-to-end encryptie hebben onbevoegden geen toegang tot je account. De code die door Magic Password wordt gegenereerd, verandert elke 30 seconden. Elke code is uniek, dus de kans dat je account gehackt wordt is minimaal. Je WordPress account is beschermd tegen brute force aanvallen, phishing en keylogger aanvallen. Zolang niemand toegang krijgt tot de app die op jouw smartphone staat, is het heel veilig.

Lees ook: WordPress beveiligen zonder security plugins.

Is het de moeite waard?

Zowel de plugin als de mobiele app zijn helemaal gratis, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je geld verspilt. Of het iets voor jou is? Wel, de app wordt door bloggers geprezen vanwege zijn snelheid en efficiëntie. Ook ontwikkelaars, die vaak meerdere WordPress accounts hebben, zijn enthousiast over Magic Password. Nadelen? Magic Password is alleen toegankelijk voor smartphone gebruikers met Android of iOS. Daarbij is het vrij beperkt; je kunt Magic Password alleen voor je WordPress account gebruiken. Als je Magic Password ook zou kunnen gebruiken voor het inloggen op andere apps, accounts en platformen, zou het nog mooier zijn. Maar wie weet komt die mogelijkheid er in de toekomst wel!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.