Is jouw WordPress website klaar voor de toekomst?

Is jouw WordPress website klaar voor de toekomst?

In een online wereld waar technieken en standaarden constant veranderen, is het lastig om de toekomst te voorspellen. Voordat je geld investeert in je WordPress site, is het goed om even de tijd te nemen om na te denken over die toekomst. Door je WordPress site ‘future-proof’ te maken, ben je ervan verzekerd dat:

  • Toekomstige aanpassingen makkelijk gedaan kunnen worden
  • Je je huidige webverkeer niet verliest
  • Je niet onnodig veel tijd besteed aan het onderhouden van je website
  • Je kostbare en tijdrovende problemen kunt voorkomen.

De eerste stap naar een ‘future-proof’ WordPress website is natuurlijk een 100% responsive WordPress thema. Maar je kunt nog meer doen! Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Maak je WordPress site klaar voor de toekomst

#1. Kies een goed hosting bedrijf

Er zijn talloze factoren die de betrouwbaarheid van je website beïnvloeden, maar je hosting bedrijf is de belangrijkste. Kies altijd voor een hosting bedrijf dat geoptimaliseerde opties biedt voor WordPress gebruikers. Dit is namelijk ook heel belangrijk voor de snelheid van je website!

#2. Besteed aandacht aan beveiliging

Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van hackers, is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken en altijd de meest recente versie van zowel WordPress als je thema’s en plugins te installeren. Zorg ook dat je een plugin installeert om spam en malware attacks te voorkomen. Akismet, Wordfence Security en Sucuri zijn bijvoorbeeld goede beveiligingsplugins. Meer over WordPress beveiliging lees je hier.

#3. Gebruik alleen plugins en thema’s die aan de WordPress richtlijnen voldoen en goede ondersteuning bieden

Omdat WordPress zelf geregeld geüpdatet wordt met verbeteringen en bug fixes, is het belangrijk om te zorgen dat alle geïnstalleerde plugins compatibel zijn met de nieuwste WordPress versie, én dat ze voldoen aan de WordPress standaarden zoals die beschreven staan in de WordPress Codex.

Het gebruiken van een non-compatibele, verouderde of slecht ontwikkelde plugin brengt niet alleen de veiligheid van je website in gevaar, maar ook die van je bezoekers.

#4. Maak geregeld een backup van je website

Als je een goed hosting bedrijf hebt, dan zullen er automatisch backups gemaakt worden van je website data. Maar er kan van alles misgaan, en het is daarom zeker aan te raden om ook zelf geregeld een backup van je website te maken. Zorg dan dat je deze op een andere server opslaat, of op je computer of een externe harde schijf. Er zijn verschillende gratis en premium plugins die backups van je WordPress site kunnen maken, zoals Manage WP. In dit artikel lees je hoe je dat doet. Maar je kunt ook handmatig backups maken.

#5. Gebruik een child thema

Gebruik altijd een child thema voor je WordPress website. In dit artikel lees je wat een child thema is, en waarom je er één zou moeten gebruiken.

Tot slot…

Ervoor zorgen dat je WordPress website klaar is voor de toekomst vergt wellicht wat tijd, maar het is het op de lange termijn meer dan waard! Heb jij nog andere ideeën om je WordPress website future-proof te maken? Laat het ons weten in de reacties!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.