Met één klik een WordPress backup maken en terugzetten

Met één klik een WordPress backup maken en terugzetten

Het maken van backups is een belangrijk onderdeel van het beheren van je websites. Een goed en efficiënt backup proces helpt je site veilig te houden. Wat er ook gebeurd, je hebt altijd een WordPress backup achter de hand om alles te herstellen. Het maken van backups kan een tijdrovende bezigheid zijn, maar met onze tipswordt het een stuk gemakkelijker!

De beste WordPress backup plugins vergeleken door WP-Handleiding – medio 2019

Het maken van reguliere WordPress back-ups is het beste wat u kunt doen voor de beveiliging van uw website. Back-ups zorgen voor gemoedsrust en kunnen u redden in catastrofale situaties, bijvoorbeeld wanneer uw site wordt gehackt of u per ongeluk uzelf buitensluit. We bespreken 2 mogelijke plugins welke zorgdragen voor een kopie van de bestanden en de database backup.

Er zijn verschillende gratis en betaalde back-up plug-ins en de meeste ervan zijn vrij eenvoudig te gebruiken. In dit artikel delen we de meer opties als je gemakkelijk een WordPress backup wilt maken van jouw website.

Belangrijk: Hoewel veel hostingproviders beperkte back-upservices bieden, raden we onze gebruikers altijd aan om niet alleen op hen te vertrouwen. Aan het einde van de dag is het uw verantwoordelijkheid om regelmatige back-ups of uw website te houden.

1. UpdraftPlus

Updraft backup wordpress

UpdraftPlus is de populairste gratis plugin voor back-ups die beschikbaar is op internet. Het wordt gebruikt door meer dan 2 miljoen websites.

Met UpdraftPlus kunt u een volledige back-up maken van uw site en deze opslaan in de cloud of downloaden naar uw computer.

De plugin ondersteunt geplande back-ups en on-demand back-ups. U hebt ook de optie om te kiezen welke bestanden u wilt back-uppen.

Het kan uw back-ups automatisch uploaden naar Dropbox, Google Drive,Amazon S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-mail en verschillende andere cloudopslagdiensten. Dit doet u allemaal vanuit het control panel van uw WP website.

Naast het maken van een back-up van elke website, kunt u met UpdraftPlus ook eenvoudig back-ups rechtstreeks vanuit uw WordPress beheerderspaneel herstellen.

UpdraftPlus heeft ook een premium-versie met add-ons om websites te migreren of te klonen, zoeken en vervangen van databases, multisite ondersteuning en verschillende andere functies. De premium-versie geeft u ook toegang tot prioriteitsondersteuning.

Prijzen: gratis (UpdraftPremium Personal voor $ 70)

Beoordeling: UpdraftPlus is de meest populaire plug-in voor WordPress-back-ups op de markt. Het heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en 4,9 van het gemiddelde van 5 sterren. Hoewel de gratis versie veel functies bevat, raden we aan om een ​​upgrade uit te voeren naar UpdraftPlus premium. Hiermee krijg je alle krachtige back-up functies.

2. Manage WP

ManageWP WordPress backups maken

ManageWP is een management systeem waarmee je je sites kunt beheren, en het maken van WordPress backups is daar een onderdeel van. In dit artikel vertellen we in het kort hoe je ze kunt maken van individuele sites. Ook vertellen we je hoe je het proces kunt automatiseren. Maar we vertellen je ook hoe je ze kunt terugzetten!

WordPress Backups maken van een individuele site

Klik in de sidebar op de naam van de website, en kies voor ‘Backup Now’. Er zal een popup venster verschijnen, waar je je instellingen kunt configureren:

Backup type: hier kun je kiezen of je een kopie wil maken van je hele site, of alleen van de database.

Number of backups to keep: je kunt 1 tot 30 backups maken.

Exclude files and folders: hier selecteer je eventuele bestanden en mappen welke je niet wilt meenemen.

Include folders: Als je andere mappen hebt behalve je WordPress mappen waar je een kopie van wilt maken, kun je dat hier aangeven.

Less compression: deze optie kun je aanvinken als je sneller een kopie bestand wil maken, met minder compressie.

Optimize database tables before backup: met deze optie kun je je database optimaliseren en ordenen voor je begint.

Als je tevreden bent met de instellingen, klik je op ‘Next.’

Vervolgens kun je aangeven op welke locatie het bestand wilt opslaan.

Keep backups on the site server: vink dit vakje aan als je je backups op je server wilt opslaan. Ze worden opgeslagen in wp-content/managewp/backups.

Choose external backup destination: als je dit vakje aanvinkt, krijgt je een lijst met verschillende opties om ze op te slaan:

  • Amazon S3DropboxGoogle DriveFTPSFTPEmail

Heb je alles ingesteld, dan klik je op ‘Create Backup.’

Automatisch backups van je website maken.

Wil je het proces automatiseren met ManageWP? Dan moet je er rekening mee houden dat dit alleen mogelijk is met het Professional en Business plan van ManageWP. Het instellen hiervan gaat vrijwel hetzelfde als bij het maken van de kopie van een individuele site. Je moet alleen hierbij nog wat extra gegevens invoeren, zoals je tijdzone en het dagdeel waarop je wil dat je backup plaatsvindt.

WordPress Backup terugzetten

Er zijn twee manieren om je backups terug te zetten: via het ManageWP Dashboard of handmatig.

Via het ManageWP dashboard

Dit is de snelste en simpelste manier om een WordPress backup terug te zetten. Je krijgt een lijstje te zien van eerdere versies die je hebt gemaakt. Als er één op je server beschikbaar is, hoef je alleen maar op ‘Restore’ te klikken en je site wordt direct hersteld.

Handmatig WordPress backup terugzetten

Als de twee bovenstaande methodes falen, dan kun je altijd nog handmatig een versie terugzetten. Hiervoor zoek je eerst het bestand op; dit is een .zip bestand. Unzip het op een gemakkelijk te vinden locatie op je computer. Daarna laad je eerst je MySQL database op. Vervolgens open je je FTP programma. Navigeer op je local site naar het eerder gemaakte bestand. En daarna op je remote site naar je locatie van de website die je wilt herstellen.

Selecteer alle bestanden en gebruik drag & drop om ze in de root van je remote site te plaatsen.

Lukt het nog steeds niet om te herstellen, dan kun je altijd even contact opnemen met de helpdesk van ManageWP!

3. BackupBuddy

Backup buddy

BackupBuddy is een van de populairste Premium back-upplug-ins die door meer dan een half miljoen sites worden gebruikt. Hiermee kunt u eenvoudig dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups plannen.

Met BackupBuddy kunt u uw back-ups automatisch opslaan in cloudopslagservices zoals Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (hun cloudservice) en zelfs e-mailen naar uzelf.

Met de stash service kunt u real-time backups maken.

Het grootste voordeel van het gebruik van BackupBuddy is dat het geen op abonnementen gebaseerde service is, dus er is geen maandelijkse vergoeding. U kunt de plug-in gebruiken voor het aantal websites dat in uw abonnement wordt genoemd.

U krijgt ook toegang tot premium supportforums, regelmatige updates en 1 GB BackupBuddy Stash-opslag om uw back-ups op te slaan. Bovendien kunt u met hun iThemes Sync-functie maximaal 10 sites beheren vanuit één dashboard.

U kunt BackupBuddy zelfs gebruiken om websites te dupliceren, te migreren en te herstellen.

Prijzen: $ 52 voor het Blogger abonnement (1 sitelicentie)

Beoordeling: BackupBuddy is een voordelige premium back-up oplossing voor u. Het heeft een volledige reeks functies die u nodig hebt voor het maken van een back-up, het herstellen en verplaatsen van een site. In het kort, het is een krachtig UpdraftPlus en VaultPress alternatief dat u kunt gebruiken.

WordPress backups maken was nog nooit zo makkelijk. Zonder configuratie in public html of wp_config.php. Ook een backup to dropbox maakt je leven super easy.

4. BlogVault

blog vault wordpress backup

BlogVault is een andere populaire back-up service. Het is een Software as a Service (SaaS) -oplossing in plaats van alleen een plugin. Het maakt onafhankelijke offsite back-ups op BlogVault-servers, dus uw server wordt niet belast.

BlogVault maakt dagelijks een automatische back-up van uw website en stelt u ook in staat om handmatig on-demand back-ups te maken. Het bevat slimme incrementele back-ups die alleen incrementele wijzigingen synchroniseren voor minimale serverbelasting. Dit zorgt voor optimale prestaties voor uw site.

Naast back-ups helpt het u om uw website gemakkelijk te herstellen. U kunt een back-uparchief van 90 dagen opslaan, zodat u uw site kunt herstellen van elk incident.

Het heeft ook een ingebouwde functie voor staging-sites waarmee u eenvoudig uw website kunt testen. Bovendien biedt het een eenvoudige optie om uw website naar een andere host te migreren.

BlogVault-functies lijken veelbelovend, maar de prijzen lijken wat duur in vergelijking met andere plug-ins hierboven. U moet $ 89 betalen voor het basisplan met een licentie voor 1 site.

Prijzen: $ 89 per jaar voor persoonlijk abonnement (1 sitelicentie)

Beoordeling: BlogVault is een eenvoudig te gebruiken WordPress-back-upoplossing. Het maakt offsite back-ups, zodat uw websiteserver niet wordt geladen met uw back-ups. De prijsstelling lijkt een beetje hoog voor kleine bedrijven.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.