TTFB verbeteren? 5 tips!

TTFB verbeteren? 5 tips!

Eerder deze week beantwoordden we al de vraag wat is TTFB? en legden we uit hoe je een TTFB test kunt uitvoeren op je WordPress site. Na het uitvoeren van zo’n test heb je waarschijnlijk al een aantal suggesties gekregen om de Time to First Byte te reduceren. Er zijn echter ook een aantal algemene dingen die je kunt doen op het gebied van TTFB verbeteren. We hebben 5 tips op een rijtje gezet!

TTFB verbeteren: 5 tips

#1. Maak gebruik van een caching plugin

Om te beginnen is het slim om je in te lezen in website caching en waarom het belangrijk is. Maak je nog geen gebruik van een caching plugin? Probeer dan bijvoorbeeld de gratis W3 Total Cache plugin of de premium WP Rocket plugin.

#2. Overweeg een Content Delivery Network (CDN)

Waarom zou je gebruik moeten maken van een CDN voor je website? Wel, ook dit helpt bij het verbeteren van de Time to First Byte. Informeer bij je webhost welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot het gebruik van een CDN.

#3. Optimaliseer je WordPress database

Ook door middel van WordPress database optimalisatie kun je de TTFB verbeteren. De WP Rocket plugin heeft een database optimalisatie feature, maar als je de voorkeur geeft aan een gratis oplossing kun je ook eens in de zoveel tijd je WordPress database opschonen met WP Sweep.

#4. Verwijder onnodige WordPress plugins

Kun je teveel WordPress plugins hebben? Wel, als je alle plugins up to date houdt, plugin conflicten weet te vermijden en alle plugins ook daadwerkelijk gebruikt, is er niets aan de hand. Maar weet wel dat te veel plugins je site trager kunnen maken! Het is daarom raadzaam om onnodige plugins te verwijderen. Een WordPress plugin verwijderen doe je zo!

#5. Upgrade je WordPress hosting

Zelfs de best geoptimaliseerde WordPress site zal traag zijn als je gebruik maakt van een slechte webhost. Geoptimaliseerde WordPress hosting is belangrijk voor de snelheid van je website! Wil je je TTFB verbeteren en ben je niet tevreden over je huidige hosting abonnement? Dan is het zeker de moeite waard om over te stappen naar een provider met speciale WordPress website hosting.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.