WordPress plugin conflicten voorkomen? Dat doe je zo!

WordPress plugin conflicten voorkomen? Dat doe je zo!

Zoals je gisteren in onze blogpost kon lezen, is het niet al te moeilijk om WordPress plugin conflicten te verhelpen. Het vereist alleen wat geduld en tijd om de bron van het probleem te identificeren. Zodra je klaar bent met troubleshooten, is het vaak vrij eenvoudig op te lossen. Dat gezegd is tijd wel geld. En voorkomen is beter dan genezen! De tijd die je spendeert aan het oplossen van plugin conflicten zou je ook kunnen besteden aan het bouwen van nieuwe websites, het verbeteren van je online presence of het schrijven van blogposts. Hieronder geven we een aantal tips met betrekking tot WordPress plugin conflicten voorkomen.

WordPress plugin conflicten voorkomen: 10 tips

#1. Hoe minder plugins je gebruikt, hoe kleiner de kans op plugin conflicten. Installeer dus alleen plugins als je ze echt nodig hebt. Lees ook: Kun je teveel WordPress plugins hebben?

#2. Neem altijd de tijd om plugin recensies en support tickets door te lezen alvorens een nieuwe plugin te installeren.

#3. Hou je plugins altijd up-to-date.

#4. Update je plugins een voor een, zodat je de problematische plugin makkelijker kunt identificeren in het geval dat er problemen optreden.

#5. Als je gebruik maakt van een automatische updating tool, zorg dan dat deze altijd eerst een backup maakt. Lees ook: De top 5 backup plugins voor WordPress.

#6. Neem om de paar maanden je plugins onder de loep. Als je plugins tegenkomt waar geen developer support meer voor is, of plugins die langer dan een jaar niet geüpdatet zijn, zoek dan naar alternatieven.

#7. Maak van alles een backup voordat je updates of nieuwe plugins installeert.

#8. Gebruik een lokale testomgeving om je live site te dupliceren. Op die manier kun je nieuwe plugins of updates testen op potentiele conflicten, voordat je deze doorvoert op de live site.

#9. Lees de richtlijnen van de WordPress Codex door. Zelfs als je niet zelf plugins ontwikkeld, is het goed om te weten waar je op moet letten bij het inspecteren van plugins.

#10. Verdiep je in HTML, CSS en JavaScript. Als je gefrustreerd raakt door het aantal conflicterende plugins, kun je die functionaliteit altijd nog zelf inbouwen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.