De top 5 backup plugins voor WordPress

De top 5 backup plugins voor WordPress

Je weet inmiddels wel dat het belangrijk is om regelmatig een backup te maken van je WordPress site. Maar waar kun je dat het beste mee doen? Wij hebben de 5 beste backup plugins voor WordPress op een rijtje gezet!

Backup plugins voor WordPress

#1. VaultPress

VaultPress is ontwikkeld door WordPress oprichter Matt Mullenweg en zijn team van Automattic. Er is een gratis versie van de plugin, en de betaalde versie is gebaseerd op verschillende abonnementen variërend van $3,50 tot $29 per maand. Met VaultPress kun je backups maken van zowel je website bestanden als van je database. De backups worden real-time opgeslagen in de cloud. Het terugzetten van je data gaat snel en makkelijk. Bovendien heeft VaultPress een ingebouwd malware beschermingssysteem en zit er een anti-spam functie in.

Download VaultPress

#2. BackupBuddy

BackupBuddy is momenteel één van de meest populaire backup plugins voor WordPress. Je bestanden (WordPress én database bestanden) worden off-site opgeslagen. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende diensten, zoals BackupBuddy Stash, Amazon S3, Google Drive en Dropbox. De kosten voor een abonnement op BackupBuddy liggen tussen de $80 en $297 per jaar.

Download BackupBuddy

#3. WP-DB-Backup

Ook WP-DB-Backup is een populaire backup plugin, met inmiddels meer dan 400,000 actieve installaties. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt deze plugin alleen database backups. Je moet daarbij wel rekening houden met het feit dat deze plugin alleen de ‘core bestanden’ van de WordPress database terugzet. Dus als je bijvoorbeeld een plugin hebt die extra data in de database opslaat, dan kun je dit niet terughalen. Toch verdiend WP-DB-Backup een plekje in onze lijst; de plugin is gratis en heel gebruiksvriendelijk.

Download WP-DB-Backup

#4. BackUpWordPress

Met deze gebruiksvriendelijke plugin kun je volledige en geautomatiseerde backups van je site maken, inclusief alle WordPress bestanden, media bestanden, thema’s en databases. Je hebt de optie om elk backup bestand naar jezelf te laten e-mailen, en je kunt ervoor kiezen om specifieke bestanden en mappen uit te sluiten. BackUpWordPress bewaard standaard de laatste 10 backups, welke worden opgeslagen in de /wp-content/backups/ directory. Bovendien is deze plugin, ondanks alle features, helemaal gratis.

Download BackUpWordPress

#5. UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Met een score van 4,8 sterren en 900,000 actieve installaties heeft de UpdraftPlus WordPress Backup Plugin de beste beoordeling van alle backup plugins in de WP plugin directory. Je backups kunnen worden opgeslagen in de cloud, waarbij je de keuze hebt tussen Amazon S3, Dropbox, Google Drive, Rackspace Cloud, DreamObjects, FTP, Openstack Swift, UpdraftPlus Vault en email. Met de premium versie van de plugin kun je ook gebruik maken van andere diensten zoals OneDrive, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, SFTP, SCP, en WebDAV. De prijzen van de premium versie varieren van $70 tot $140, afhankelijk van het aantal websites dat je beheert.

Download UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.