5 tijdbesparende WordPress SEO tips | WP Handleiding

5 tijdbesparende WordPress SEO tips

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is noodzakelijk als je wil dat je WordPress website gevonden wordt. Het kan ook behoorlijk tijdrovend zijn, en tijd is iets waar we tegenwoordig allemaal te weinig van hebben. Daarom hebben we 5 tijdbesparende WordPress SEO tips voor je op een rijtje gezet! 

Tijdbesparende WordPress SEO tips

#1. Verbeter bestaande content

Overweeg je om een nieuwe blogpost te schrijven over een bepaald onderwerp? Check dan eerst welke blogpost je al hebt over dat onderwerp. Als je iets vergelijkbaars tegenkomt dat je twee of drie jaar geleden al hebt geschreven, kun je dat bestaande blogartikel opfrissen in plaats van een compleet nieuwe post te schrijven. Zo kun je nieuwe inzichten verwerken, nieuwe interne links toevoegen en de kwaliteit van het artikel verbeteren. Het verbeteren van bestaande content biedt meerdere voordelen:

  • Het voorkomt keyword kannibalisatie in WordPress;
  • Je elimineert achterhaalde en verouderde content;
  • Bezoekers krijgen actuele en relevante content te zien;
  • Herschrijven kost doorgaans minder tijd dan een nieuw artikel ‘from scratch’ schrijven.

#2. Laat AI titels en meta beschrijvingen genereren

Zoals je in onze blogpost over Yoast SEO 22.3 al kon lezen, heeft de populaire SEO plugin haar feature met AI generated titels en meta beschrijvingen voor pagina’s en producten nu ook toegepast op tag- en categoriepagina’s. Met deze premium feature hoef je dus niet langer urenlang te brainstormen over pakkende titels en overtuigende meta beschrijvingen.

#3. Krijg automatisch suggesties voor interne links

Interne links zijn belangrijke Google Ranking Factoren. Kost het je echter veel tijd om reeds gepubliceerde blogposts door te spitten en uit te vogelen welke er wel en niet relevant zijn voor de post die je aan het schrijven bent? Dan is Link Whisper het overwegen waard. Deze extensie maakt gebruik van AI om interne link suggesties te geven op basis van relevantie en context. Zo bespaar je zeeën aan tijd! Je moet elke suggestie wel goedkeuren, dus je hebt nog steeds alle controle over je interne links.

#4. Laat externe links automatisch in een nieuw venster openen

Ook externe links in je content zijn belangrijk, maar je wil natuurlijk niet dat je bezoekers je site verlaten. Daarom is het advies om externe links altijd in een nieuw venster te laten openen. Normaal gesproken moet je dit voor elke individuele externe link die je toevoegt handmatig instellen. Maar je kunt ook gebruiken van Open External Links In a New Window. Zoals de naam al doet vermoeden doet deze plugin precies dat: hij verandert de standaard instelling zodat al je externe links automatisch in een nieuw venster openen.

#5. Stel prioriteiten

Zoekmachine optimalisatie in WordPress kan overweldigend zijn, maar het is niet de bedoeling om alles in één keer te doen; het is immers een doorlopend proces. Wij kunnen je niet vertellen welke SEO werkzaamheden prioriteit hebben, want dit is voor elke website anders. Het is echter wel belangrijk om dit voor jezelf helder te krijgen. Prioriteren kun je het beste doen aan de hand van waar je momenteel tegenaan loopt, of als alles goed gaat met je zakelijke doelstellingen als uitgangspunt. Klagen bezoekers dat je website traag is? Begin dan met je WordPress snelheid testen om de oorzaak te achterhalen en op te lossen. Wil je je nu vooral richten op meer producten verkopen? Check dan onze blogpost over SEO voor productpagina’s in WordPress.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.