AI feature in Yoast SEO 22.3 | WP Handleiding

AI feature in Yoast SEO 22.3 maakt Yoast SEO Premium nu wel heel interessant

Wat voor functionaliteit je ook wil toevoegen aan je WordPress site, er is altijd wel een plugin voor te vinden. In de meeste gevallen heb je ook nog eens keuze tussen gratis en premium plugins. Ik heb voor mezelf de regel dat ik alleen voor een premium plugin ga als het niet anders kan én als ik zeker weet dat we de kosten eruit kunnen halen. Voor SEO heb ik tot dusver alleen gebruik gemaakt van de gratis Yoast SEO plugin. Die werkt immers prima! Twee weken geleden werd echter Yoast SEO 22.3 uitgerold. Deze update bevat een gloednieuwe AI-feature die exclusief is voor betalende gebruikers. Yoast SEO Premium wordt nu wel heel interessant…

Yoast SEO 22.3

Yoast SEO 22.3 introduceert meerdere subtiele maar effectieve verbeteringen die de gebruikerservaring van alle gebruikers ten goede komen. Overbodige queries zijn geëlimineerd, processen zijn gestroomlijnd en de algehele interactie met de plugin verloopt nog soepeler dan voorheen. Daarnaast is het nu mogelijk om x.com websites toe te voegen aan je sociale profielen.

AI-feature voor premium gebruikers

De update bevat een nieuwe AI-feature die vooralsnog exclusief voor betalende Yoast SEO gebruikers zijn. Afgelopen jaar introduceerde Yoast SEO al AI generated titels en meta beschrijvingen voor pagina’s en producten. Nu gaan ze nog een stapje verder met AI generated titels en meta beschrijvingen die speciaal gericht zijn op tag- en categoriepagina’s. Dit zijn pagina’s die in de eerste instantie vaak wel aangemaakt worden, maar waar daarna vaak nauwelijks of helemaal geen aandacht meer aan wordt besteed. Zonde, want ze maken wel deel uit van een goede SEO-strategie. Het regelmatig creëren en publiceren van nieuwe, relevante en unieke content neemt nu eenmaal veel tijd in beslag, dus het is begrijpelijk dat werkzaamheden gerelateerd aan websitestructuur en taxonomieën op de achtergrond raken. Met de nieuwe AI-feature wordt het optimaliseren hiervan echter een stuk makkelijker en efficiënter. Je hoeft alleen maar een focus zoekterm in te voeren, waarna je geoptimaliseerde suggesties krijgt voorgeschoteld. Zoals ook bij de andere generatieve AI-features van Yoast het geval is, behoud je altijd de controle over het eindresultaat.

AI title generator

Tot slot

Voor het gros van de WordPress gebruikers volstaat de gratis versie van Yoast SEO prima. Maar de nieuwe AI-feature maakt Yoast SEO Premium wel echt het overwegen waard!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.