Zo kies je het beste thema voor jouw zakelijke WordPress website

Zo kies je het beste thema voor jouw zakelijke WordPress website

Het bouwen van een mooie WordPress website voor je onderneming begint met het kiezen van een thema – het designtemplate dat de layout, widget areas en standaard stijl van je website bepaald. Er zijn honderden gratis en premium WordPress thema’s om uit te kiezen, waardoor het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar je kunt je beslissing vergemakkelijken door je op onderstaande drie vragen te concentreren.

premium WordPress thema’s

#1. Wat wil ik op mijn website publiceren?

Wil je statische informatie over je onderneming publiceren, zoals bijvoorbeeld contactgegevens, een overzicht van je producten en/of diensten en openingstijden, of wil je je nieuwste blog content publiceren? Heb je voornamelijk tekstuele content of spelen foto’s of video’s een belangrijke rol? Er zijn thema’s waarbij de aandacht op afbeeldingen ligt, thema’s die je de mogelijkheid geven om recepten te plaatsen, thema’s die geschikt zijn voor blogs… Kijk vooral naar hoe het thema omgaat met widgets – tools of content blokken die je kunt toevoegen, verwijderen en verplaatsen.

#2. Welke features heb ik nodig?

Afhankelijk van wat voor onderneming je runt, heb je wellicht bepaalde website features nodig. Denk bijvoorbeeld aan een menu voor een restaurant site, een boekingssysteem voor een hotel site, een winkelwagen systeem voor een webshop, enzovoorts. Maak een lijst van must-have features en gebruik vervolgens de filters in het drop-down menu onder ‘More’ om een overzicht te krijgen van de thema’s die voorzien zijn van de features die jij nodig hebt.

#3. Welke look en feel wil ik?

Als je al een logo en/of huisstijl hebt, dan wil je natuurlijk een site die daar naadloos op aansluit. Als je een specifieke look in gedachten hebt, kun je gemakkelijk thema’s filteren op stijl en kleur. Hoewel de meeste thema’s aangepast kunnen worden met custom headers en achtergrondkleuren, ben je doorgaans het beste af met een thema dat speciaal is ontwikkeld voor jouw vakgebied of niche.

Het is sowieso aan te raden om te kijken naar je concurrentie. Hoe zien andere websites in jouw vakgebied eruit? Hoe organiseren ze hun content? Van wat voor features maken ze gebruik? Je kunt ook thema’s filteren op Type en Feature om het zoekgebied te verkleinen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.