WordPress voornemens voor 2020

WordPress voornemens voor 2020

Een nieuw jaar betekent een nieuwe kans om je beste WordPress website(s) ooit te maken! Zelfs als je niet van plan bent om een nieuwe website te lanceren is het zeker de moeite waard om je bestaande websites onder de loep te nemen en waar nodig te verbeteren. Laat je inspireren door onze top 5 WordPress voornemens voor 2020!

Top 5 WordPress voornemens voor 2020

#1. Hou je plugins, thema’s en de WordPress core up-to-date

Heb je jezelf er in het afgelopen jaar op betrapt dat je het updaten van je plugins, thema’s en WordPress installatie vaak uitstelt? Dan moet updaten zeker in jouw top 5 WordPress voornemens voor 2020 staan. Het draaien van verouderde software gaat namelijk gepaard met risico’s. En de veiligheid van je website, evenals die van je bezoekers, moet altijd voorop staan. Mocht je het lastig vinden om alles up-to-date te houden, dan kun je altijd nog het WordPress website update abonnement overwegen.

#2. Automatiseer je website backups

Heb je een betrouwbare backup strategie? Zo niet, dan raden we aan om daar in 2020 mee te beginnen. Het beheren van een website betekent dat je je online investeringen moet beschermen, en dat betekent backups maken van je volledige WordPress installatie: dus alle WordPress bestanden én de database. Backup bestanden dienen te worden opgeslagen op een veilige locatie en niet op dezelfde server als je website. Zorg ook dat je weet hoe je je WordPress website gemakkelijk kunt herstellen als er iets misgaat. Lees ook: Met één klik een WordPress backup maken en terugzetten.

#3. Besteed meer aandacht aan SEO

SEO (Search Engine Optimization) is een verzameling van handelingen die ervoor zorgen dat jouw website door de juiste doelgroep kan worden gevonden. Dit is heel belangrijk. Zelfs al heb je de mooiste website ter wereld, je hebt er niets aan als niemand hem kan vinden, toch? SEO is een doorlopend proces, wat betekent dat je er eigenlijk nooit klaar mee bent. Weet je niet waar je moet beginnen? Met onze 20 SEO tips voor 2020 kom je al een heel eind!

#4. Optimaliseer de snelheid van je site

De snelheid van je website heeft een directe invloed op je conversies. Snelheidsoptimalisatie begint ten eerste met een goede webhost. Heb je die, dan kun je je WordPress snelheid testen. Er zal ongetwijfeld ruimte zijn voor verbetering! Zo kun je beginnen met je afbeeldingen optimaliseren om je site sneller te maken en bekijken welke plugins je WordPress site trager maken. Heb je hulp nodig met snelheidsoptimalisatie? Wij kunnen je altijd helpen met je WordPress snelheid verbeteren!

#5. Blog vaker

Bloggen staat wellicht onderaan je to-do lijst. Maar het staat wel in onze top 5 WordPress voornemens voor 2020, dus het is de moeite waard om te bekijken of je misschien vaker kunt bloggen. Consistentie is daarbij het sleutelwoord. Kun  of wil je niet dagelijks  bloggen dan is dat echt niet erg. Zou het wel wekelijks, tweewekelijks of maandelijks lukken? Maak een planning en publiceer je blogposts op vaste dagen. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO en het zorgt dat je bezoekers een reden hebben om terug te komen op je website! Kijk wat je kunt doen op het gebied van beter, sneller en slimmer bloggen en maak van 2020 jouw ultieme blogjaar!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.