WordPress afbeeldingen optimaliseren om je site sneller te maken

WordPress afbeeldingen optimaliseren om je site sneller te maken

Gisteren vertelden we waarom je eerst je afbeeldingen moet optimaliseren als je een snellere WordPress site wil. Vandaag delen we een aantal simpele tips met betrekking tot WordPress afbeeldingen optimaliseren.

WordPress afbeeldingen optimaliseren: 5 tips

#1. Verwijder overbodige afbeeldingen

Als een webpagina er langer dan 3 seconden over doet om te laden is het een goed idee om te kijken of je overbodige afbeeldingen kunt verwijderen. Vraag jezelf bij elke afbeelding af: draagt deze bij aan de kwaliteit van mijn pagina of blogpost? En aan de vindbaarheid?

#2. Zorg dat al je afbeeldingen op de juiste grootte zijn voor hun containers

Als je afbeeldingen er te lang over doen om te laden, is dat waarschijnlijk omdat ze veel te groot zijn. Om dit op te lossen moet je eerst vaststellen hoe groot de afbeelding precies moet zijn (hoe groot de container is). Vervolgens kun je de afbeelding vervangen door een kopie met de juiste afmetingen.

#3. Gebruik het juiste bestandsformaat

Sommige bestandsformaten zijn groter dan andere. Als je een boek opmaakt dat uiteindelijk gedrukt gaat worden, gebruik je bij voorkeur bestandsformaten waarbij zoveel mogelijk informatie behouden blijft, zoals .tiff. Maar voor je website moet je kiezen voor het kleinst mogelijke bestandsformaat met zo min mogelijk kwaliteitsverlies. Afhankelijk van het type foto kies je voor .jpg, .png of .WebP.

#4. Schakel Lazy Loading in

Lazy loading is een techniek waarbij de afbeeldingen (en andere website-elementen) onder de vouw pas geladen worden op het moment dat de gebruiker ze daadwerkelijk wil bekijken. Dit zorgt er ook voor dat de direct zichtbare elementen boven de vouw sneller geladen worden. Er zijn verschillende Lazy load plugins voor WordPress te vinden.

#5. Installeer WP Smush

WP Smush is een handige plugin die (mits je dit instelt) automatisch je WordPress afbeeldingen optimaliseert. Smush 3.0 is alweer een tijdje beschikbaar en biedt een flink aantal verbeteringen ten opzichte van oudere versies. Heb je veel afbeeldingen op je website, dan is het overigens echt de moeite waard om te upgraden naar WP Smush Pro.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.