De beste Lazy Load plugins voor WordPress

De beste Lazy Load plugins voor WordPress

Als je veel afbeeldingen op je WordPress site hebt, kunnen deze een negatieve impact hebben op de laadtijd van je website. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig oplossen door één van de verschillende Lazy Load plugins voor WordPress te gebruiken.

Wat zijn Lazy Load plugins?

Als een website alle afbeeldingen tegelijk probeert te laden, op het moment dat de website wordt ‘opgeroepen,’ zal dit ertoe leiden dat de gebruiker lang moet wachten voor de hele website is geladen en klaar is voor gebruik. Dit is natuurlijk heel frustrerend voor de gebruiker, en allesbehalve goed voor je SEO. Om zo’n grote website sneller te laten laden, wordt door veel WordPress developers Lazy Load toegepast. Lazy Load is een techniek die gebruikt wordt om het laden van de afbeeldingen te vertragen. In simpele termen: de afbeeldingen worden pas opgehaald op het moment dat de gebruiker ze daadwerkelijk wil bekijken. Zo kun je dus zorgeloos alle afbeeldingen gebruiken die je wil, zonder dat je website er trager van wordt.

De beste Lazy Load Plugins voor WordPress

1. BJ Lazy Load

lazy load plugins

Als je op zoek bent naar Lazy Load plugins die ‘out of the box’ werken, dan is BJ Lazy Load een uitstekende optie. De plugin werkt door afbeeldingen pas te laten wanneer de gebruiker tijdens het scrollen dichter in de buurt van de ‘viewport’ komt. BJ Lazy Load biedt ondersteuning voor afbeeldingen, thumbnails, iframes en Gravatar afbeeldingen, maar ook voor YouTube en Vimeo video’s die embedded zijn.

Download

2. Zedna WP Image Lazy Load

lazy load plugins

De Zedna WP Image Lazy Load plugin werkt volgens hetzelfde principe als BJ Lazy Load; afbeeldingen en andere elementen worden pas geladen wanneer de gebruiker het zichtbare deel van het scherm bereikt. Afhankelijk van het aantal visuele elementen is de plugin in staat om de laadtijd van een pagina tot wel 90% te reduceren. Ook zijn er nog een aantal andere mogelijkheden, zoals optionele fade-in animaties.

Download

3. Ajax Load More

lazy load plugins

Ajax Load More is een plugin die specifiek is ontwikkeld voor infinite scrolling. Maar omdat de plugin zoveel features biedt, kan hij ook prima gebruikt worden voor het Lazy Loaden van afbeeldingen, blogartikelen, pagina’s en reacties. Doordat Ajax Load More compatible is met WooCommerce en Easy Digital Downloads, is deze plugin een uitstekende keuze voor het verbeteren van de laadtijd van webshops.

Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.