Een korte introductie tot Gravatars

Een korte introductie tot Gravatars

Veel beginnende WordPress gebruikers vragen zich af wat dat grijze icoon is dat altijd naast hun naam verschijnt. Wel, dat icoon staat bekend als de ‘Mystery Person’ Gravatar. In dit artikel vertellen we wat je moet weten over deze Gravatars.

Avatars

Voordat we verder gaan met Gravatar, willen we eerst even toelichten wat een avatar is. Een avatar is een grafische representatie van een gebruiker. Dit kan een foto van de persoon zijn, of een willekeurig icoon waar hij zich mee wil associëren. In de tijd dat het World Wide Web nog een anonieme plaats was, gebruikten mensen iconen om zichzelf te identificeren. In de gaming gemeenschap is dat nog steeds de manier. Maar ook op forums worden avatars gebruikt, en dat zorgt ervoor dat je actieve gebruikers heel makkelijk kunt herkennen. Specifieke afbeeldingen zijn namelijk makkelijker te onthouden dan namen. Bij het plaatsen van reacties op blogartikelen ben je in de meeste gevallen echter niet verplicht om je te registreren. Dus hoe kun je gebruikers dan identificeren? Wel, dat is waar Gravatar in het spel komt.

Gravatars

Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar. Gravatar is wereldwijd erkend omdat miljoenen mensen en websites er gebruik van maken. De meeste populaire applicaties (waaronder WordPress) bieden ingebouwde Gravatar-ondersteuning. Wanneer een gebruiker een reactie achterlaat op een website met Gravatar-ondersteuning, wordt hun Globally Recognized Avatar (die gekoppeld is aan zijn emailadres) van de Gravatar-servers opgehaald. Die afbeelding wordt dan naast de reactie weergegeven. Zo heeft elke reageerder een identiteit.

Je eigen Gravatar maken

Via de Gravatar website kun je een eigen Gravatar maken. Het is makkelijk en helemaal gratis! Je schrijft je in met het emailadres dat je het vaakst gebruikt om reacties achter te laten. Vervolgens kun je een avatar toevoegen. Als je dan reacties plaatst, wordt die afbeelding weergegeven in plaats van de ‘Mystery Person’ afbeelding. Zo kunnen mensen je altijd herkennen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.