Smush 3.0 – de toekomst van afbeeldingsoptimalisatie

Smush 3.0 – de toekomst van afbeeldingsoptimalisatie

Smush 3.0 is inmiddels uit. Deze nieuwe versie van je favoriete afbeeldingsoptimalisatie tool biedt nu een Global Image Delivery Network, WebP compressie, Automatic Image Scaling en een gloednieuwe interface. Klinkt indrukwekkend, maar wat betekent dat allemaal?

Smush 3.0 heeft een eigen, supersnel CDN

Smush 3.0 heeft een heleboel nieuwe features, en dat wordt allemaal mogelijk gemaakt door hun gloednieuwe, wereldwijde server netwerk. Smush Pro gebruikers kunnen nu het Smush CDN (Content Delivery Network) om afbeeldingen te bezorgen. Servers (met een snelheid van 40 terabytes per seconde) zijn op 45 locaties over de hele wereld geplaatst. Dichterbij staande servers betekent meer snelheid, en meer snelheid betekent een betere SEO score.

WebP formatting: scherpere afbeeldingen, en toch 25% lichter

Je kunt met Smush nu ook WebP afbeeldingen creëren, opslaan en bezorgen aan compatibel browsers. WebP afbeeldingen hebben een uitstekende kwaliteit en zijn 25 tot 30% lichter dan .png en .jpeg afbeeldingen. Dus: betere kwaliteit en kleinere bestanden.

Wrong Size Detection & True Image Resizing

Smush 3.0 kan het nu detecteren als een afbeelding te groot is voor de container, om vervolgens een kopie te creëren die wel past – binnen een oogwenk! Voor de ‘gratis’ gebruikers is er ook een Wrong Size Image Finder toegevoegd. Als je deze activeert, zal je afbeelding voorzien worden van slimme tips om de bestandsgrootte te verkleinen.

Een gloednieuwe interface

De gloednieuwe Smush 3.0 interface zet alles waar het hoort – nieuw en toch vertrouwd. Draait je site al op WordPress 5.0? Dan integreert Smush 3.0 naadloos met je image blocks. Je kunt al je statistieken en informatie rechtstreeks in de nieuwe editor bekijken. Zowel met de gratis als met de premium versie van Smush.

Tot slot

Meer dan 1 miljoen mensen gebruiken de gratis versie van Smush om hun afbeeldingen te optimaliseren. Wil je echter je WordPress website sneller maken en de kwaliteit van je afbeeldingen nog beter maken, dan is het zeker het overwegen waard om te upgraden naar Smush Pro.

 

Lees ook: De nieuwe PageSpeed Insights: een perfecte 100 is nu voor iedereen haalbaar!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.