WordPress 5.7.1 is nu beschikbaar

WordPress 5.7.1 is nu beschikbaar

WordPress 5.7.1 is nu beschikbaar! Het gaat om een zogeheten short-cycle release, oftewel een beveiligings- en onderhoudsupdate. We raden daarom aan om je WordPress website zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie.

Bug fixes & patches

WordPress 5.7.1 bevat naast 26 bug fixes ook twee patches voor veiligheidskwesties die invloed hebben op alle WordPress versies van 4.7 tot en met 5.7. Alle WordPress versies vanaf 4.7 zijn daarom ook geüpdatet om deze veiligheidskwesties te verhelpen. Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen in deze update kun je terecht op Trac.

WordPress 5.7.1 installeren

WordPress websites die automatische updates ingeschakeld hebben, zijn inmiddels waarschijnlijk al geüpdatet. Moet jouw website handmatig geüpdatet worden, dan raden we je uit veiligheidsoverwegingen aan om dit zo snel mogelijk te doen. Dit kan door WordPress 5.7.1 te downloaden vanaf WordPress.org. Maar je kunt ook op je WordPress dashboard naar Updates gaan en daar op Nu updaten klikken. Mocht je problemen ervaren bij het updaten dan kun je terecht op de HelpHub documentatie pagina voor 5.7.

WordPress 5.8

De volgende grote WordPress update is WordPress 5.8, waarvan de release gepland staat voor juli 2021. Er wordt momenteel nog druk overlegd of het haalbaar is om het langverwachte Full Site Editing in WordPress in die update te integreren; hierbij wordt de blok editor, die we nu alleen voor berichten en pagina’s gebruiken, uitgebreid om complete websites mee te kunnen bouwen. Ondanks het feit dat er hard aan gewerkt wordt, maakt de complexiteit van deze feature het een grote uitdaging om te zorgen dat alles goed genoeg werkt. Mocht je alvast willen experimenteren met Full Site Editing, dan raden we de Gutenberg Nightly plugin aan.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.