WordPress 5.4 Beta 1 is klaar om te testen

WordPress 5.4 Beta 1 is klaar om te testen

Afgelopen week werd WordPress 5.4 Bèta 1 aangekondigd. Er staat een tweede bèta versie op de planning voor 18 februari, waarna zoals gebruikelijk nog een aantal release candidates zullen volgen. De definitieve release van WordPress 5.4 staat gepland voor 31 maart. Op dit moment in de ontwikkelingscyclus zit WordPress 5.4 in een zogeheten ‘feature freeze’, wat betekent dat er geen nieuwe verbeteringen of features meer overwogen zullen worden. Tot aan de definitieve release zal er alleen nog aandacht besteed worden aan bug fixes en documentatie.

Wat kunnen we verwachten van WordPress 5.4?

WordPress 5.4 bevat een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid en Site Health. Het meeste werk voor deze WordPress update is echter geïnvesteerd in de block editor. WordPress 5.4 zal 10 belangrijke updates van de Gutenberg plugin bevatten:

Gutenberg 6.6
Gutenberg 6.7
Gutenberg 6.8
Gutenberg 6.9
Gutenberg 7.0
Gutenberg 7.1
Gutenberg 7.2
Gutenberg 7.3
Gutenberg 7.4
Gutenberg 7.5

Is de block editor voldoende verbeterd?

Voor WordPress gebruikers die nog steeds gebruik maken van de Klassieke Editor plugin (die inmiddels meer dan 5 miljoen actieve installaties heeft) is WordPress 5.4 een goede gelegenheid om te evalueren of de block editor inmiddels voldoende is verbeterd om te gaan gebruiken. Hoewel de block editor wellicht nog niet voor iedereen klaar zal zijn, blijft de gebruikerservaring met elke update verbeteren. Gebruikers die de nieuwe features van de Gutenberg plugin nog niet getest hebben, zullen merken dat de block editor aanzienlijk verbeterd is.

WordPress 5.4 Beta 1 testen?

Ontwikkelaars die hun plugins en thema’s willen testen, kunnen hiervoor de beta test handboek pagina gebruiken. Gebruikers die WordPress 5.4 alvast willen uitproberen, kunnen dat doen met de WordPress Beta Tester plugin (kies de optie “bleeding edge nightlies”). Je kunt de WordPress 5.4 Beta 1 ook hier downloaden. Zorg wel dat je deze versie alleen op een testomgeving installeert!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.