Gutenberg 6.7 introduceert Storybook en achtergrondverloop

Gutenberg 6.7 introduceert Storybook en achtergrondverloop

Afgelopen week werd versie 6.7 van de Gutenberg plugin uitgerold. Deze update bevat zo’n veertig bug fixes, welke aan WordPress 5.3 zullen worden toegevoegd. Er zijn ook meerdere verbeteringen van bestaande features geïmplementeerd. De belangrijkste nieuwe features van Gutenberg 6.7 zijn Storybook ondersteuning en achtergrondverloop van het Button block.

Achtergrondverloop

Gutenberg 6.7 introduceert een nieuwe achtergrondverloop feature voor het Button block. Het plan op de lange termijn is om achtergrondverloop ook voor andere blocks mogelijk te maken. Het Button blocks is een mooie manier om de feature te testen, alvorens deze in andere blocks door te voeren.

Gutenberg 6.7

Het probleem met het introduceren van gradients is dat het team dit in de beginfase niet grondig heeft getest met thema ondersteuning. Nieuwe features worden geïmplementeerd zonder dat men een goed beeld heeft van hoe dit samen gaat met thema’s. Pas nadat de feature geïntroduceerd is, wordt thema ondersteuning toegevoegd. Daardoor zijn gradients, oftewel kleurverloop, zo goed als nutteloos in de meeste thema ontwerpen die custom kleurenschema’s hebben. De verwachting is dat thema ontwikkelaars met versie 6.8 wel custom achtergrondverloop kunnen toevoegen.

Storybook voor ontwikkelaars

Versie 6.7 introduceert tevens Storybook ondersteuning voor Gutenberg. Ontwikkelaars kunnen dit testen via de Gutenberg Storybook page.

Storybook is een ontwikkelings- en testomgeving voor gebruikersinterfaces. Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om componenten in een geïsoleerde omgeving te bouwen en te testen. Een Story binnen het Storybook systeem vertegenwoordigd de visuele staat van een component. Storybooks zijn dus verzamelingen van Stories.

Gutenberg 6.7

Marcus Kazmierczak, die bij Automattic aan speciale projecten werkt, schreef een tutorial en deelde een YouTube video over hoe je een Story voor Gutenberg componenten kunt creëren.

 

Meer weten over Gutenberg 6.7?

Wil je meer weten over de nieuwe features, verbeteringen en bug fixes in Gutenberg 6.7? Dan kun je de changelog raadplegen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.