Gutenberg 7.1 is nu beschikbaar

Gutenberg 7.1

Gutenberg 7.1 is nu beschikbaar, nog geen 2 weken nadat Gutenberg 7.0 werd uitgerold. In totaal bevat deze update maar liefst 161 patches en meerdere verbeteringen, waaronder een vernieuwde multi-block selectie, een nieuwe welkomstmodule, drag & drop featured images en een nieuwe knop in de gereedschapsbalk om tussen de ‘edit’ en ‘select’ modus te schakelen.

Welkomstmodule

De nieuwe versie van de plugin bevat een pop-up welkomstmodule voor nieuwe gebruikers. Deze bevat momenteel drie panelen met korte introducties over wat blocks zijn, hoe je ze kunt gebruiken en hoe de block library werkt. Uiteindelijk zal de welkomstmodule naar meer uitgebreide documentatie linken.

Verbeterde Multi-block selectie

Het native multi-block selectieproces van de block editor is nu een stuk gestroomlijnder. Als je nu tekst in meerdere blocks selecteert, wordt alle tekst uit die blocks geselecteerd. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om een deelvan de tekst binnen meerdere blocks te selecteren (bijvoorbeeld de laatste zin van een paragraaf en de eerste zin van de volgende paragraaf).

Gutenberg 7.1

Drag & Drop voor Uitgelichte Afbeeldingen

Het was al mogelijk om afbeeldingen in de editor te plaatsen met behulp van drag & drop. Gutenberg 7.1 maakt dat ook mogelijk voor Uitgelichte Afbeeldingen.

Gutenberg 7.1uten

Gereedschapsbalk knop

De update bevat een nieuwe knop in de gereedschapsbalk van de block editor, waarmee je kunt schakelen tussen ‘edit’ en ‘select’ modus. De ‘select’ modus maakt het mogelijk om blocks te selecteren zonder de bewerkingsopties te openen, tenzij je weer binnen een block klikt, waarop je weer terug gaat naar de ‘edit’ modus. Het enige merkbare verschil met hoe het eerst was is dat de bewerkingsopties niet zichtbaar zijn als je in ‘select’ modus zit.

Meer weten over Gutenberg 7.1?

Wil je meer weten over alle bug fixes, verbeteringen en nieuwe features in Gutenberg 7.1? Dan kun je de release post raadplegen.

 

Geef een reactie