5 WooCommerce tips voor december

5 WooCommerce tips voor december

Het is bijna december, en dat betekent dat de feestdagen eraan zitten te komen. Deze periode is een gouden tijd als je een WooCommerce shop hebt; je hebt de kans om van een flinke omzetstijging te profiteren. Maar dat betekent wel dat je webshop goed moet voorbereiden. Hieronder delen we een aantal van de beste WooCommerce tips voor december!

De beste WooCommerce tips voor december om van de feestdagen te profiteren

#1. Optimaliseer je WooCommerce shop

Je zult in de feestmaand waarschijnlijk veel nieuwe shoppers op je website krijgen. Dan wil je natuurlijk wel een goede eerste indruk maken! Zorg daarom dat je WooCommerce shop er goed uitziet en perfect functioneert. Zijn er werkzaamheden waar je de afgelopen tijd niet aan toe gekomen bent? Pak die dan nu aan. Dat kan je straks een hoop extra sales opleveren. Check ook even onze simpele WooCommerce tips om je webshop nog beter te maken.

#2. Biedt een cadeauverpakking optie

Shoppers hebben het net als jij heel druk in december en zullen dus ook hun ogen openhouden voor hoe ze tijd kunnen besparen. Daar kun jij op inspelen, bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te bieden om een cadeauverpakking optie aan te vinken. Als jij hun cadeaus alvast inpakt, hoeven zij dat niet te doen – en dat kan net het verschil maken dat hen tot aankoop over laat gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de WooCommerce Gift Wrapper plugin.

#3. Stel tijdelijk gratis verzending in

Een andere manier om potentiele kopers over de streep te trekken is door gratis verzending aan te bieden in december. Dit kan met name bezoekers die prijzen vergelijken met andere aanbieders een reden zijn om bij jou te bestellen in plaats van bij een concurrent. Met de WooCommerce Advanced Free Shipping plugin kun je zelf regels instellen om te bepalen wanneer klanten van een gratis verzending gebruik kunnen maken. Dit voorkomt dat je te veel kosten moet maken wanneer er bijvoorbeeld bestellingen naar het buitenland verzonden moeten worden.

#4. Biedt cadeaubonnen aan

Er zijn natuurlijk altijd mensen die geen flauw idee hebben wat ze iemand moeten geven, of simpelweg geen tijd hebben om daarover na te denken. Die groep kun je helpen door cadeaubonnen aan te bieden, zodat de ontvanger zelf een leuk cadeautje in je webshop kan uitzoeken. En zo verkoop je cadeaubonnen in WooCommerce!

#5. Creëer een gevoel van urgentie

Met een countdown timer en exclusieve aanbiedingen die slechts een beperkte tijd beschikbaar zijn, kun je potentiele kopers een gevoel van urgentie geven. Met ‘nu of nooit’ aanbiedingen krijgen ze het idee dat ze een mooie kans mislopen als ze niet meteen bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van de Sales Countdown Timer for WooCommerce plugin. 

Tot slot

Het mooie aan de decembermaand is dat je bezoekers al de juiste mindset hebben om te kopen. En met de bovenstaande WooCommerce tips voor december kun jij optimaal profiteren van de komende feestdagen! 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.