Zo verkoop je cadeaubonnen in WooCommerce

Zo verkoop je cadeaubonnen in WooCommerce

Heb jij een WooCommerce webshop en wil je graag cadeaubonnen verkopen? Dat is een goed idee! Het verkopen van cadeaubonnen in WooCommerce is een hele eenvoudige manier om je omzet te vergroten en je klanten een extra optie te bieden, bijvoorbeeld voor Moederdag. Maar hoe pak je dit nu het beste aan?

Het verkopen van cadeaubonnen in WooCommerce

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van cadeaubonnen in WooCommerce mogelijk te maken. Voor dit artikel hebben we gekozen voor een gratis plugin genaamd PW WooCommerce Gift Cards. Dit is namelijk een van de betere WooCommerce plugins die bovendien heel eenvoudig te gebruiken is.

Hoe voeg ik een cadeaubon in WooCommerce toe?

Het eerste dat je moet doen is de PW WooCommerce Gift Cards plugin installeren en activeren.

Na activatie ga je in het navigatiemenu op je WordPress dashboard naar Producten > Nieuw toevoegen.

In de eerste instantie werkt dat hetzelfde als het toevoegen van elk ander product: je vult een titel en een beschrijving in.

Vervolgens scroll je omlaag naar het Product Data gedeelte. Daar selecteer je ‘PW Gift Card’ als producttype. Daaronder kun je de bedragen invoeren waar je klanten straks uit kunnen kiezen als ze een cadeaubon willen aanschaffen.

Stel een productafbeelding in voor je cadeaubon, bijvoorbeeld een afbeelding van een cadeautje. Daarna selecteer je de productcategorie. Nu kun je je cadeaubon publiceren.

Als je je website nu aan de front-end bekijkt, moet de cadeaubon zichtbaar zijn in je shop. Op de cadeaubon-productpagina kunnen zij het gewenste bedrag selecteren. Ook kunnen zij hier het emailadres van de ontvanger invullen, en eventueel een kort bericht toevoegen.

Wat kan ik nog meer met deze plugin?

Als je naar Pimwik Plugins > PW Gift Cards gaat kun je nog wat andere plugin instellingen configureren. Zo is het mogelijk om de cadeaubon-mail die de ontvanger krijgt van een custom ontwerp te voorzien. Ook kun je het saldo van de cadeaubonnen bekijken, dus hoeveel de ontvangers al in je webshop hebben uitgegeven.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.