Simpele WooCommerce tips om je webshop nog beter te maken (deel 1)

Simpele WooCommerce tips om je webshop nog beter te maken (deel 1)

Het beheren van een eigen webshop is een doorlopend proces; je bent er eigenlijk nooit echt klaar mee! Zeker als je je concurrentie voor wilt blijven, is het belangrijk om te blijven werken aan het verbeteren van je online winkel. Daarom hieronder 3 simpele WooCommerce tips om je webshop nog beter te maken. 

3 simpele WooCommerce tips

Tip #1: Voeg Live Search toe

Je wil het je bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om de producten te vinden die ze zoeken. Het toevoegen van een zoekfunctie is dan ook zeker aan te raden. 

Veel WooCommerce thema’s hebben standaard al de mogelijkheid om Live Search toe te voegen. Als jouw thema dat niet heeft – of als de zoekfunctie te wensen over laat – dan kun je overwegen om Live Search toe te voegen met behulp van de WooCommerce Product Search extensie. Je betaalt hier wel $49 per jaar voor, dus die investering raden we aan als je al wat inkomsten genereert met je WooCommerce shop.

Tip #2: Schrijf je eigen productomschrijvingen

Zoals je misschien wel weet is Google zeer streng op duplicate content. Je productomschrijvingen zijn daar geen uitzondering op. Veel webshops kopiëren hun productomschrijvingen van hun leveranciers of groothandel. Dat is natuurlijk makkelijk en heel verleidelijk, maar het zal een negatieve impact hebben op je SEO. Je zult veel hoger scoren in de zoekresultaten als je je eigen unieke productteksten schrijft. Het kost wat tijd en moeite, afhankelijk van het aantal producten dat je verkoopt. Maar het is het dubbel en dwars waard! 

Tip #3: Verrijk je productteksten met unieke foto’s en video’s

Behalve het schrijven van unieke productomschrijvingen zijn er nog meer manieren om je productpagina’s – en dus je producten – te laten opvallen. Zo kun je zelf (extra) productfoto’s maken, iets dat eigenlijk sowieso moet als de foto’s die je nu hebt ontoereikend zijn. Voor bepaalde producten kan het ook de moeite waard zijn om productvideo’s toe te voegen, waarin je bijvoorbeeld laat zien hoe je het product gebruikt. De gratis YITH WooCommerce Featured Video plugin maakt dit heel eenvoudig. Video’s kun je wel beter hosten op YouTube of Vimeo, want je weet waarom video’s uploaden naar WordPress geen goed idee is

Lees ook onze COVID-19 WooCommerce tips!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.