Widgets uitschakelen in WordPress

Widgets uitschakelen in WordPress

Widgets zijn blokken van elementen die je aan de zijbalken of ‘widget-ready areas’ van je WordPress site kunt toevoegen. Het Widgets venster in het WordPress Dashboard (te vinden onder Appearance > Widgets) laat je alle widgets zien die je aan je WordPress thema kunt toevoegen. Het probleem is dat dit er vaak te veel zijn. Dat zorgt voor een rommelig en onoverzichtelijk Dashboard, terwijl je nooit alle widgets zult gebruiken. Het maakt het ook lastiger om de widgets die je wél gebruikt terug te vinden. Gelukkig is widgets uitschakelen gewoon mogelijk in WordPress. In dit artikel laten we zien hoe je dat kunt doen!

Ongewenste widgets uitschakelen in WordPress

Het eerste dat je moet doen is de WP Widget Disable plugin installeren. Na activatie ga je naar Appearance > Disable Widgets om de plugin instellingen te configureren.

widgets uitschakelen

De pagina is in 2 tabbladen verdeeld. Selecteer eerst de zijbalk widgets die je wilt uitschakelen; vink het vakjes naast de widgets aan die je niet wilt gebruiken en sla de aanpassingen op.

Als je nu naar Appearance > Widgets gaat, zie je het verschil; de geselecteerde widgets zijn hier nu niet meer zichtbaar.

widgets uitschakelen

WordPress geeft ook een aantal widgets op de hoofdpagina van het Dashboard weer. Normaal gesproken kun je het Dashboard opruimen door op de Screen options knop te klikken de widgets die je niet wilt zien uit te schakelen.

widgets uitschakelen

Met de WP Widget Disable plugin kun je Dashboard widgets zelfs uit het Screen options menu verwijderen. Dit doe je op het Dashboard Widgets tabblad bij Appearance > Disable Widgets.

Selecteer de widgets die je van het Dashboard wil verwijderen en sla je aanpassingen op. Als je nu naar je Dashboard pagina gaat, zie je dat het er al een stuk netter uitziet.

widgets uitschakelen

Wil je je WordPress Dashboard nog netter en overzichtelijker maken? Check dan 3 plugins voor een minimalistisch Dashboard!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.