3 plugins voor een minimalistisch Dashboard

3 plugins voor een minimalistisch Dashboard

Bij het optimaliseren van je fysieke en digitale werkruimte is het belangrijk dat je je omgeving aanpast aan jouw persoonlijke workflow, en niet andersom. Ben je overtuigd door de voordelen van een minimalistisch WordPress Dashboard? Met deze 3 plugins maak je eenvoudig een minimalistisch Dashboard, precies zoals je het hebben wilt!

Plugins voor een minimalistisch Dashboard

#1. Admin Menu Editor plugin

WordPress biedt een fantastische drag & drop menu-bewerkingstool voor de navigatiebalk aan de voorkant, maar er is geen soortgelijke oplossing voor onze backend admin editor. Als je fan bent van de Menu editor in WordPress, dan zal de gratis Admin Menu Editor plugin zeker in de smaak vallen. De plugin is ideaal om een minimalistisch Dashboard te realiseren, en biedt je de mogelijkheid tot het bewerken van tabblas namen, toegankelijkheid en volgordes binnen het admin menu. Er is tevens een Pro versie van de plugin beschikbaar, waarmee je nog meer zaken kunt aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een menu verbergen voor iedereen behalve een specifieke gebruiker, je admin menu exporteren en menu’s in een nieuw venster laten openen.

Meer info

#2. Adminimize Plugin

Wil je volledige controle over het WordPress Dashboard, zowel voor jezelf als voor andere gebruikers? Met de gratis Adminimize plugin heb je de ultieme macht over de frontend en de backend van WordPress, inclusief admin kleurenschema’s, de zichtbaarheid van tabbladen, plugin- en themabeheer, admin balk minimalisatie en nog veel meer. Er zijn veel zaken in de WordPress admin area die je gebruikers niet hoeven te zien of te gebruiken, en deze plugin zorgt dat je, op basis van gebruikersrollen, bepaalde dingen kunt verbergen.

Meer info

#3. Ultimate Branding Plugin

WPMU DEV’s Ultimate Branding plugin is niet alleen maar bedoeld voor white labeling of branding van de WordPress backend, maar biedt ook een breed scala aan opties om je admin omgeving te minimaliseren en aan te passen. Met deze plugin kun je je Dashboard widgets updaten, menu tabbladen hernoemen en reorganiseren, en zelfs de admin toolbar updaten met quick links. Ultimate Branding is een premium plugin, maar biedt wel een gratis proefperiode van 30 dagen.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.