Typography add-on voor EditorsKit

Typography add-on voor EditorsKit

Jeffrey Carandang heeft vorige week een premium Typography add-on gelanceerd; de eerste commerciële extensie van zijn EditorsKit plugin.

Over EditorsKit

Anders dan de meeste andere block editor plugins die een collectie van blocks bieden, voegt EditorsKit geen custom blocks toe. In plaats daarvan richt de plugin zich op het creëren van een betere gebruikerservaring binnen de block editor. EditorsKit verbetert de interface, voegt extra opties toe aan de gereedschapsbalk en breidt de opties van bestaande blocks uit. Je kunt het zien als een experimentele toolkit die door gebruikers gevraagde features inbouwt. Nog voordat deze in de WordPress core of zelfs maar de Gutenberg plugin worden geïntegreerd. EditorsKit is nog steeds een gratis plugin. Het was echter wel te verwachten dat een dergelijke plugin op een gegeven moment wat inkomsten zou moeten gaan genereren, zeker gezien het tempo waarin Carandang nieuwe features toevoegt.

“Het plan was om te wachten tot Gutenberg en EditorsKit volwassen genoeg waren, en dan te beginnen met het bouwen van premium add-ons of diensten,” schreef Carandang. “Maar de omstandigheden veranderden toen ik ShareABlock creëerde. Er zijn zoveel dingen die ik wil bereiken met het creëren van een layout die je nog niet kunt doen met core blocks.”

Over de Typography add-on

Toen hij bezig was met het bouwen van templates en block patterns voor ShareABlock, liep Carandang tegen een typografie-probleem in de Gutenberg editor aan. Hij betrapte zichzelf erop dat hij altijd custom functies uitvoerde om specifieke Google Fonts te gebruiken bij het bouwen van een template. En hij had het vermoeden dat anderen weleens hetzelfde probleem zouden kunnen hebben. En zo werd deze nieuwe extensie geboren.

De Typography add-on voor EditorsKit is te gebruiken in combinatie met de gratis versie van de plugin. Gebruikers kunnen kiezen uit drie abonnementen. De kosten lopen uiteen van $29 tot $99 per jaar, afhankelijk van het aantal websites waarvoor ze updates en ondersteuning nodig hebben.

Zodra de Typography add-on geïnstalleerd en geactiveerd is, kunnen gebruikers een standaard fontcombinatie bekijken en instellen. Er worden dan aanvullende typografie-opties aan het venster toegevoegd, met een custom zijbalk waarin gebruikers custom regels met betrekking tot typografie kunnen instellen.

Carandang is van plan om de EditorsKit add-ons uiteindelijk in een bundel aan te bieden.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.