EditorsKit een hotfix plugin voor Gutenberg?

EditorsKit een hotfix plugin voor Gutenberg?

EditorsKit begint zo langzamerhand op een hotfix plugin voor Gutenberg te lijken. Zeker nu EditorsKit 1.14 is uitgebracht. Ontwikkelaar Jeffrey Carandang heeft nieuwe nofollow opties voor links toegevoegd, iets waar het Gutenberg nogal moeilijk over deed. Ook heeft hij een bug fix toegevoegd voor de overlappende metaboxes in Google Chrome. Carandang houdt de feedback op zowel Gutenberg als EditorsKit nauwlettend in de gaten. Op basis daarvan introduceert hij nieuwe features waar gebruikers dringend behoefte aan hebben.

Nofollow opties voor links

Google kondigde recentelijk nieuwe manieren aan om nofollow links te identificeren. Het Gutenberg core team lijkt echter terughoudend om nofollow link opties aan Gutenberg toe te voegen, iets dat nu alleen nog handmatig mogelijk is. Na twee weken besloot Carandang om de nofollow en sponsored rel attribuut opties aan EditorsKit toe te voegen. Op die manier kunnen gebruikers beginnen met het opvolgen van Google’s nieuwe aanbevelingen, zonder dat ze steeds naar de HTML modus hoeven om te schakelen. Hij slaagde er zelfs in om het te laten werken met de Gutenberg versie die in de WordPress core is geïntegreerd.

hotfix plugin

 

Bug in Google Chrome

Gebruikers van Google Chrome hebben wellicht opgemerkt dat de block editor een vervelende bug heeft: overlappende metaboxes. Dit probleem dook op sinds de recente Chrome 77 update en doet zich voor bijWordPress 5.2.3 en oudere versies. Chrome ontwikkelaars zijn op de hoogte van het probleem en zullen in Chrome 78 (verwacht op 22 oktober) een fix implementeren. Omdat het probleem in Chrome zit, had het Gutenberg team besloten om geen tijdelijke fix of workaround te publiceren. En dus besloot Carandang om zelf maar even een fix voor de Chrome bug toe te voegen aan EditorsKit 1.14.

Hotfix plugin voor Gutenberg

Tot dusver lijkt het erop dat Carandangs strategie om iets te doen met de feedback van gebruikers succesvol is. Zijn EditorsKit plugin heeft inmiddels meer dan 1.000 actieve installaties en begint met versie 1.14 echt een hotfix plugin voor Gutenberg te worden. De hot fixes zal hij overigens weer verwijderen zodra de fixes zijn toegevoegd aan Chrome en/of de block editor zelf.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.