EditorsKit oprichter lanceert nieuwe community site ShareABlock

EditorsKit oprichter lanceert nieuwe community site ShareABlock

Jeffrey Carandang, de oprichter van de EditorsKit plugin, heeft een nieuwe community site gelanceerd: ShareABlock. De website maakt het mogelijk voor bezoekers om block designs en templates met elkaar te delen. Bezoekers kunnen block bestanden rechtstreeks van de website downloaden en ze in de block editor importeren. Gebruikers kunnen zich ook aanmelden voor het delen van custom block designs en complete block templates. Alle downloads zijn geheel gratis beschikbaar.

Block patterns en templates

Momenteel zijn er 18 block designs beschikbaar om te downloaden. Er zijn twee primaire soorten downloads: block patterns en block templates.

Patterns zijn kleine groepjes van blocks, bedoeld om een specifieke sectie van een webpagina op te bouwen. Hierbij kun je denken aan prijslijsten, call-to-actions, enz.

Templates werken op dezelfde manier als patterns, maar bestaan uit meer blocks. Ze zijn bedoeld om een volledige pagina te creëren. Eén block template zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om een volledige portfolio pagina te bouwen.

ShareABlock en kwaliteit

Tot dusver hebben, behalve Carandang zelf, twee contributors block designs gedeeld. Dit zullen er natuurlijk snel meer worden wanneer meer mensen zich aanmelden. Iedereen kan zich registreren, maar elke contributie wordt gerecenseerd om de kwaliteit van de block patterns en templates te waarborgen.

“Een van mijn primaire doelen bij het creëren van EditorsKit was om gebruikers te helpen bij het gebruiken van de nieuwe WordPress Gutenberg block editor,” schreef Carandang in een blogpost. “Het doel is om gebruikers te helpen gemakkelijk Gutenberg blocks te creëren. Met drag and drop import zullen layouts en design direct beschikbaar zijn.”

Volgens Carandang heeft hij tot dusver alleen nog maar positieve feedback gehad op ShareABlock.

Benieuwd?

Als je block designs van ShareABlock wil downloaden, dan heb je vooralsnog wel de EditorsKit plugin nodig. Dat is omdat WordPress op dit moment nog geen native importer in de block editor heeft. Gelukkig is EditorsKit gratis beschikbaar op WordPress.org.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.